Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

La medicii de familie, dozele de vaccin antigripal sunt pe sfârşite


Vrâncenii preferă să se vaccineze antigripal, decât să contracteze vreo viroză. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, de când a debutat campania de vaccinare antigripală au trecut trei săptămâni, timp în care peste 4.000 de vrânceni au fost imunizați. În aceste condiții, în stocurile medicilor de familie din județ mai sunt aproximativ 2.000 de doze de antigripal. Luna aceasta, Ministerul Sănătății ar trebui să aprovizioneze DSP cu doze de vaccin antigripal.
Vrâncenii care doresc să se vaccineze antigripal, pot achiziționa aceste vaccinuri și din farmacii, prețurile variind între 20 și 35 de lei.
Până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, dar numărul vrâncenilor care s-au îmbolnăvit de viroze a crescut săptămâna trecută. La nivelul județului, au fost înregistrate 1.438 cazuri de viroze. 12 persoane au necesitat internarea în spital. Cea mai afectată categorie de vârstă a fost cea între 5 și 14 ani, fiind înregistrate 494 îmbolnăviri.
Åži numărul persoanelor care au fost diagnosticate cu pneumonii a crescut săptămâna trecută, înregistrându-se 420 de cazuri. 99 persoane au necesitat internarea în spital. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată tot de copii între 5 și 14 ani.
Pentru a preveni îmbolnăvirile de sezon, medicii recomandă vaccinarea antigripală. Orice persoană care are simptomatologia specifică gripei trebuie să se prezinte la medicul de familie sau la departamentele de urgență ale spitalelor. Simptomele care ar trebui să dea de bănuit sunt: stare febrilă, între 39 și 40 grade, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, astenie fizică, gât roșu, răgușeală, tuse uscată, lipsa poftei de mâncare, grețuri și chiar vărsături.
Medicii recomandă ca în perioada rece să se evite cât de mult posibil deplasările în zone aglomerate, dar și contactul cu persoane bolnave. Foarte importantă este și igiena proprie, suflatul nasului în batiste de unică folosință și spălarea mâinilor cât mai des. Copiii bolnavi trebuie ținuți acasă, pentru a se evita transmiterea bolii în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?