Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Profesorii au preparat 1.008 sarmale pentru sărmani


Persoanele care au trecut, ieri dimineață, prin fața Casei de Cultură „Emanoil Petruț” din Mărășești au avut parte de o surpriză delicioasă. Cadrele didactice de la Åžcoala nr.2 din localitate le-au dat trecătorilor sarmale calde și pâine.
Pregătirile au început încă de miercuri, când învățătoarele au pregătit cele 1.008 sarmale pe care ieri le-au împărțit celor care le-au ieșit în cale. Chiar dacă mâncarea a fost gratis, oamenii au dat dovadă de bună creștere și nu s-au îmbulzit pentru a primi mai repede porția, ci au așteptat liniștiți la rând. Cu toate acestea, agenții de poliție au fost prezenți la eveniment, nu pentru a mânca sărmăluțe, ci pentru a se asigura că totul este în regulă.
Emoționate de modul în care au primit oamenii gestul lor, cadrele didactice de la Scoala nr.2 din Mărășești au promis că vor mai organiza astfel de ac-țiuni ori de câte ori vor avea prilejul. „Fondurile acestei acțiuni  au fost obținute din donații ale cadrelor didactice care au asigurat și  partea organizatorică. Am avut de asemenea și sprijinul Poliției orașului Mărășești, care a asi-gurat ordinea. Nu am avut  nici un fel de incident. Deși este prima activitate de acest fel la nivelul urbei, mărășeștenii s-au  purtat civilizat, apreciind efortul depus de școală, dar și calitatea  sarmăluțelor. Vrem ca acest tip de activitate voluntară să devină o tradiție și de ce nu, să implice și alte instituții ale comunității, pentru că sunt  mulți oameni necăjiți, care nu au ce pune pe masă”, a declarat Mirela Novetschi, directorul Åžcolii nr.2 din Mărășești.
Cei care au gustat din sarmalele preparate de cadrelele didactice au fost întâmpinați în acordurile unor cântece patriotice.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?