Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un inginer de aeronave focşănean, mort într-un accident rutier în Spania


Un focșănean de 36 ani a murit într-un groaznic accident de circulație produs în Spania, la San Santiego, duminică, la orele 11.50. Valentin Hîrșu se îndrepta cu tirul încărcat cu marfă spre Irlanda când, din cauza unei defecțiuni tehnice la autotren, s-a răsturnat pe autostradă. Încărcătura pe care o transporta, legume și verdețuri, s-a împrăștiat pe toată autostrada și pe calea ferată din apropiere, ceea ce a dus la blocarea traficului feroviar timp de mai multe ore.
Un tren care se deplasa cu viteză a oprit la limită, evitând impactul cu produsele împrăștiate. Focșăneanul a murit, ca o ironie a sorții, chiar în ziua când în Spania se celebra „Ziua națională a victimelor accidentelor din trafic”.    
Tânărul era căsătorit și avea o fetiță de doar patru anișori. Plecase în Irlanda cu doar câteva luni în urmă, unde era angajat cu contract de muncă,  pe post de șofer de tir. Din cele spuse de apropiați, Valentin, de profesie inginer aeronave, era un tânăr plin de viață, care își iubea mai mult decât orice fetița, soția și părinții. Înainte de a pleca în Irlanda, el lucrase la o firmă din Focșani.
Distruși de durere, părinții lui Valentin nu puteau, ieri, să creadă că fiul lor, pe care l-au crescut și l-au iubit ca pe lumina ochilor, singurul lor copil, nu mai este. „Pe noi ne-a anunțat un văr, care lucrează la aceeași firmă cu băiatul nostru, în Irlanda. Ne-a dat numărul de la Ambasadă și de la poliția de acolo. Am sunat la Ambasadă, dar nu a răspuns nimeni și atunci am sunat la poliția din San Santiago. Am spus numele băiatului meu și că sunt mama lui, am vorbit în românește și polițistul mi-a spus că e grav, grav… Eu am crezut că trăiește, am întrebat dacă e la spital… Doamne Dumnezeule… dar el a murit… Mă doare sufletul rău de tot…”, a spus, sfârșită de durere, Mioara Hîrșu, mama lui Valentin. 
Rude ale focșănea-nului decedat au relatat că acesta nu a fost găsit vinovat pentru producerea accidentului. „El trecea pe un pod de 200 de metri, care era în pantă. Totul s-a întâmplat când cobora podul. Tirul a rămas fără frâne, s-a blocat șaua și el nu a mai putut face nimic. A fost vorba de o defecțiune tehnică, nicidecum vina lui, așa după cum au constatat și polițiștii”, au spus aceștia.
Trupul neînsuflețit al celui ce a fost înainte de orice soț, tată și fiu, Valentin H., va fi adus în țară de rude, la finele acestei săptămâni. Sicriul va fi depus la Biserica „Jelaboi” din Focșani, acolo unde slujește părintele Tache, care l-a cunoscut și îndrăgit pe Valentin, la fel ca mulți alți focșăneni.
„Monitorul de Vrancea” transmite condoleanțe familiei îndoliate.

39 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?