Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bibliotecile şi ţinuturile Vrancei, redescoperite


Un nou serviciu de bibliotecă, intitulat „Biblioturism”, este pus la dispoziție de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Servicul a fost lansat la întâlnirea metodică a bibliotecarilor publici din Vrancea, ce a fost găzduită de Biblioteca Publică „Ana Georgescu” Odobești. „Biblioturismul este un nou serviciu, un nou concept de bibliotecă, prin care ne propunem să îmbinăm cartea și turismul cu scopul de a redescoperi, bibliotecile și ținuturile Vrancei, cu toate aspectele de istorie și patrimoniu cultural. Proiectul va oferi o șansă  membrilor comunității  de a înțelege și a descoperi frumusețea locurilor, istoria tumultoasă, tradiția și obiceiurile vrâncene, precum și prezența continuă a bibliotecarilor din aceste locuri. În cadrul proiectului, pe termen lung, vor fi organizate excursii documentare gratuite în județul Vrancea de care vor beneficia cititori fideli, diferite categorii de public și  bi-bliotecari”, precizează într-un comunicat de presă, conducerea Bibliotecii Județene.
Proiectul are la bază Ghidul de Biblioturism al bibliotecarei Veronica Crăciun, care a strâns în peste 200 de pagini informații istorice și culturale despre toate cele 33 de biblioteci din județul nostru, dintre care 19 biblioteci au descrieri complete.
Debutul acestui proiect a fost excursia documentară a 30 de bibliotecari publici din județ și bibliotecari ai bibliotecii județene la Biblioteca Publică „Ana Georgescu” Odobești, Mănăstirea Mera, urmată de vizita la Biblioteca Publică Broșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?