Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Container de gunoi pentru romii din Modruzeni


Romii care locuiesc în cartierul Modruzeni din Mărășești – în zona în care, săptămâna trecută, două fetițe au găsit prin gunoaie pastile, pe care le-au înghițit și au ajuns în comă la spital – au, de luni, container în care să arunce deșeurile.
O echipă a Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență (SIRU) din cadrul DGASPC Vrancea, împreună cu reprezentanți ai autorității publice locale din Mărășești, au reușit nu doar să monteze respectivul container de metal, ci și să discute cu oamenii în speranța că îi vor conștientiza cu privire la importanța aruncării tuturor gunoaielor doar în locuri special amenajate. „Am discutat cu locuitorii zonei respective, le-am explicat că nu doar copiii sunt în pericol atâta timp cât trăiesc înconjurați de gunoaie, ci și adulții. Ei au promis că-și vor face curățenie în jurul caselor și chiar au semnat că-și iau acest angajament, că au participat la discuție și că au luat la cunoștință tot ce i-am informat. Din fericire, cele două fetițe care s-au intoxicat, săptămâna trecută, cu pastile găsite prin gunoaie, sunt acum bine și sperăm că evenimente de acest fel nu se vor mai petrece”, a declarat Anca Candrea, șef SIRU.
Reamintim că lunea trecută, două fetițe în vârstă de trei și patru ani, din cartierul Modruzeni, Mărășești, au ajuns în comă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București după ce au înghițit pastile găsite prin gunoaiele aruncate de-a valma, pe maidanul ce ține loc de joacă. Medicii au constatat că micuțele au înghițit carbamazepină, un medicament antipsihotic care le-ar fi putut fi fatal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?