Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Tendinţele anului 2012 în fitness şi sănătate


Noile tendințe în domeniul sănătății și fitness-ului, pentru anul viitor, sunt prezentate de specialiștii unui lanț de săli de sport din Londra, pentru Huffington Post.

Abordarea 4D
Specialiștii consideră că abordarea 4D, având în componență condiția fizică, nutriția, starea de sănătate și stilul de viață, este calea de urmat în viitor. „Nu are rost să lucrezi din greu la sală timp de o oră, dacă apoi, ajuns acasă, bei două pahare de whisky”, spune Matt Julian, specialist în fitness.
Pentru a avea o abordare 4D, trebuie combinate o dietă echilibrată și sănătoasă și exerciții fizice regulate. Minimalizează consumul de alcool și încearcă să îți acorzi timp pentru activități ca yoga, meditație sau lectură, într-o cameră, în liniște, pentru a contracara stresul cotidian. Dacă nu ai mai fost la medicul de familie de mulți ani, programează-te pentru analize complete, fiecare ar trebui să știe că are tensiunea arterială, nivelul de colesterol și cel al glicemiei în li-mitele normale.
Exercițiile multifuncționale
Acest lucru înseamnă că, în loc să stai la un aparat și să ridici greutăți pentru mușchii brațelor, de exemplu, ar trebui să optezi pentru exerciții care pun în mișcare cât mai multe articulații în același timp. Dacă trebuie să așezi un copil în mașină, pe banchetă din spate, te apleci, te răsucești, te întinzi și împingi. Astfel, prin exerciții mai complexe și mișcări mai naturale, îți pregătești corpul pentru efortul pe care îl ai de făcut zilnic.

Antrenați-vă în picioarele goale
Pe lângă alergatul în picioarele goale, oamenii au început să înțeleagă importanța practicării exercițiilor de forță fără pantofi de sport. Astfel, primești mai mult feedback de la propriul corp, îți întărești mușchii și îți îmbunătățești echilibrul.

Åžedințe mixte
Au devenit tot mai populare yoga și pilates în aceeași ședința de antrenament, care devine astfel mai distractivă și presupune economisirea de timp și bani. Deci, fie că aveai nevoie de ceva nou, fie că nu-ți mai vin jeanșii, fii mai bun cu corpul tău și mișcă-l mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?