Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrânceanul fugit din Spitalul Grajduri, găsit la stână


Vrânceanul de 17 ani, din Valea Sării, care a fugit de la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Si-guranță Grajduri, din Iași, a fost găsit la o stână de pe raza județului Iași. Băiatul a ajuns la Grajduri după ce în anul 2008, a fost implicat în uciderea concubinului mamei sale, împreună cu aceasta și unchiul său. Băiatul a fugit din spital pe 16 august.

Adolescentul de 17 ani, din Valea Sării, internat în Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Grajduri, din Iași, a fost găsit la o stână. Băiatul a ajuns la Spital după ce pe 8 octombrie 2008, împreună cu cea care i-a dat viață și un unchi, l-au ucis în bătaie pe concubinul mamei, din comuna Bârsești.
Nicolae Lucian Toma a fugit din spital pe 16 august. Băiatul, care mai are puțin și devine major, nu este la prima evadare. După crima din anul 2008, mama sa a fost reținută, iar el a fost dus la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă Focșani, unde a stat ceva timp. După finalizarea procesului, mama și unchiul au fost condamnați, iar băiatul a fost internat în Spitalul Bolnavi Cro-nici Dumbrăveni pentru că, în urma expertizei, s-a stabilit că în momentul comiterii crimei, minorul nu avea discernământ. Pe 28 noiembrie 2009, băiatul a fugit din unitatea medicală unde fusese internat ca urmare a unei hotărâri judecătorești. Reprezentanții unității medicale au informat poliția cu privire la dispariția băiatului, iar oamenii legii au început căutările. Pe patru septembrie 2010, Nicolae Lucian a fost găsit la o stână din Buzău. Polițiștii vrânceni l-au luat de acolo și pentru că la Dumbrăveni nu a mai fost primit, băiatul a mai stat o vreme la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă Focșani. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Grajduri, din Iași. A stat o lună și trei zile, iar pe 7 octombrie 2010 a fugit din nou. 20 de zile mai târ-ziu, a fost găsit tot la o stână, de această dată pe raza județului Vaslui, și dus din nou la Grajduri. A stat cât a stat și a plecat iar pe data de 16 august a.c.. Polițiștii din cadrul Serviciului Urmăriri bănuiau că băiatul, care nu suportă să stea închis, este pe la vreo stână sau pe la vreun punct de exploatare forestieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?