Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Patru sesizări penale pentru evaziune fiscală


Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat 6,1 milioane lei în urma controalelor derulate în luna octombrie. Controalele au avut ca rezultat și patru sesizări penale pentru un prejudiciu de 441 mii lei.

Inspectorii fiscali vrânceni au efectuat 188 de verificări pe parcursul lunii octombrie, în urma cărora au fost constatate dife-rențe de impozite, taxe și contribuții de 5,1 milioane lei. La această sumă se adaugă accesorii calculate de 970 mii lei și 86 amenzi contravenționale de 120 mii lei. În urma inspecțiilor generale și parțiale efectuate, au fost emise 167 decizii de impunere în sumă totală de 6,07 milioane lei. „În timpul acțiunilor de inspecție fiscală a fost încasată suma de 2,19 milioane lei”, au afirmat reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea. Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru „declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat; ne-respectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventa-rierii; prezentarea de situații financiare care conțin date eronate sau necorelate; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte sau incomplete”.
Pentru 10 cazuri în care au existat indicii că administratorii firmelor ar încerca să vândă bunurile societăților și să nu plătească datoriile la bugetul statului, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare totală de 592,36 mii lei.
De asemenea, au fost înaintate patru sesizări penale instituțiilor abilitate pentru continuarea și definitivarea cercetărilor. Prejudiciu creat bugetului general consolidat în aceste cazuri a fost evaluat de finanțiști la 441,89 mii lei. Tot în luna octombrie, inspectorii fiscali au efectuat 35 inspecții fiscale parțiale pentru soluționarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare în valoare de peste 3 milioane lei, fiind respinsă la rambursare suma de 300 mii lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?