Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Hoţii din Suraia au spart 30 de case şi societăţi


Hoții din Suraia au dat spargere după spargere. Până în prezent, polițiștii au stabilit că cei cinci tineri, arestați preventiv sâmbătă, pentru 29 de zile, au spart 30 de case și societăți comerciale. Sparge-rile au fost date în perioada iulie – noiembrie, iar prejudiciul creat depășește 100 mii lei.
La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani au reușit să destructureze o grupare specializată în furturile din locuințe, în special ale celor plecați să muncească peste hotare. După mai multe luni de anchetă, vineri seara, polițiștii au descins la mai multe adrese din comuna Suraia, de unde au ridicat cinci tineri, suspectați că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în spargeri de locuințe și societăți comerciale. 
Sâmbătă, tinerii cu preocupări penale au fost duși în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă și au primit mandate pentru 29 de zile. În timp ce ei își așteptau sentințele, polițiștii efectuau alte 14 percheziții, dintre care 13 în mai multe locații din Suraia și una în Focșani. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au găsit o mare parte din bunurile furate. Polițiștii spun că membrii grupării au acționat pe parcursul mai multor luni și au prădat locuințe din Câmpineanca, Suraia, Măicănești, Biliești, Răstoaca, Vulturu, Vânători și Focșani.
Potrivit anchetatorilor, Costel Gabriel Buruiană, Ionuț Mirel Buruiană, Alexandru Cătălin Bâlcan, Marius Coman și Marin Speriatu intrau în casele nelocuite prin forțarea ușii de acces și luau tot ce le pica în mâini. Printre bunurile recuperate s-au numărat scule electrice, plasme ori mașini de tuns iarba. Sâmbătă, polițiștii și-au umplut mașinile cu bunuri furate, pe care le-au depozitat la sediul IPJ Vrancea pentru continuarea cercetărilor, după care acestea vor fi înapoiate proprietarilor.
Hoții își alegeau casele pe care urmau să le prăduiască cu mare grijă. Nu acționau în centrul satului, ci la margi-nea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?