Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

A fost stabilit calendarul pentru acordarea gradaţiilor de merit


Ministerul Educației a aprobat calendarul în vederea depunerii dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit pentru sesiunea 2012. Astfel, detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară la nivelul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea se va face în perioada 1—15 martie 2012, urmând ca depunerea dosarelor care conțin documentele justificative privind activitatea cadrului didactic să se realizeze în perioada 15 martie – 11 aprilie a anului viitor.
Potrivit procedurii adoptate de Minister, aceste dosare vor fi evaluate într-o primă etapă de către comisia de coordonare a concursului în vederea acordării gradației de merit, ulterior urmând ca reprezentanții sindicatelor din învățământ să le poată verifica, în vederea refacerii punctajelor, acolo unde este cazul. Aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, se va face în intervalul 8 – 11 mai 2012, iar afișarea listei se va face la avizierul acestei instituții în data de 14 mai 2012. Profesorii nemulțumiți de punctajele obținute pot depune contestații în perioada 16 – 18 mai. Validarea rezultatelor finale ale concursului de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului se va realiza pe 26 mai 2012.
Potrivit calendarului concursului în vederea obținerii gradațiilor de merit, înaintarea la Ministerul Educației, în vederea emiterii ordinului, a tabelului nominal cu personalul didactic validat se realizează în perioada 30 – 31 mai 2012. Emiterea ordinului ministrului Educației are stabilit drept termen data de 30 iulie 2012. Potrivit celor mai noi reglementări în acest sens emise de Ministerul Educației, proiectul fiecărui candidat la concursul pentru acordarea gradației de merit preia și dezvoltă cel puțin un obiectiv din proiectul de dezvoltare instituțională al unității de învățământ, corelat cu cel al Inspectoratului Åžcolar. Tema proiectului trebuie să vizeze îmbunătățirea activității la clasă sau după caz, la grupă, în specialitatea predată sau a activității manageriale, pentru personalul didactic de conducere, îndrumare și control.
Gradația de merit reprezintă un spor lunar de 25% din salariu acordat, de la 1 septembrie, pe o perioada de 5 ani. Detalii suplimentare se pot afla și accesând adresa www.didactic.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?