Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Recompensă din partea unui… preot


Preotul paroh Ionuț Stan, care slujește la Biserica din localitatea Răchitosu, comuna Garoafa, a rămas fără 26 de peri, după ce hoții au intrat în livada sa printr-un tunel săpat pe sub gardul împrejmuitor. Părintele spune că oferă recompensă persoanelor care pot oferi informații cu privire la autorii faptei. Nu vrea copacii înapoi, ci vrea doar să știe cine sunt autorii, pentru liniștea comunității.

Părintele paroh din localitatea Răchitosu, comuna Graoafa, a rămas fără pomii din livadă, după ce niște copii, în opinia sa, au furat copacii cu tot cu rădăcini. Părintele Ionuț Stan spune că incidentul s-a produs chiar în prima zi a acestei luni. A mers dimineața la livadă și a observat că 26 peri lipsesc. A sesizat poliția, care s-a deplasat la fața locului și a ridicat probe. Preotul spune că de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Are o bănuială cu privire la autori, dar așteaptă să vadă negru pe alb numele acestora. „Cred că au acționat noaptea. Când am mers dimineață la livadă, unde am și niște câini, aceștia erau foarte agitați, iar unul dintre ei m-a condus într-o parte a livadei, unde pe sub gard era făcută o gaură. Cred că pe acolo au fost scoși pomii. Am sesizat poliția. Au venit la fața locului și criminaliștii, au ridicat probe și cam atât. La o săptămână de la acest incident, a mai dispărut un motoscuter al unei persoane de aici. Din ce am înțeles, acesta ar fi fost găsit, iar cel care a anunțat că l-a găsit a fost chiar tatăl copiilor. Tot ei mi-au spus mie că mă duc în locul în care sunt frunzele de la copacii mei.  Eu bănuiesc că ar fi vorba de niște copii, pentru că sunt coincidențe prea mari. Perii mei cred că au fost deja vânduți. Eu nu vreau să iau nimănui copacii. Oamenii probabil că i-au cumpărat și au fost de bună credință. Ceea ce vreau eu, e să știu cine a furat copacii. De aceea, ofer și recompensă tuturor celor care pot da informații cu privire la autori. Nu voi lua nimănui nimic înapoi. Vreau doar să știu cine face așa ceva la noi în comunitate. Nu voi avea liniște până nu descopăr cine se ocupă cu lucruri din astea”, ne-a spus părinteșe Ionuț Stan.

Poliția a confirmat incidentul

Polițiștii au confirmat furtul copacilor și spun că fac cercetări pentru identificarea autorilor. „În cauză s-a întocmit dosar penal, care a fost înaintat la Parchet pentru atribuire număr unic. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere”, a spus inspectorul Cătălina Murariu, de la biroul de presă al IPJ Vrancea.
Nu este primul caz de acest gen. Tot în comuna Graoafa, localitatea Ciușlea, un bărbat din localitate a furat ustensile și aparatură din ca-binetul medical.  La scurtă vreme de la sesizare, a fost identificat și principalul suspect. Este vorba de Gigel V., care a spart un geam și a pătruns în interior, de unde nu a plecat până nu și-a umplut tolba cu ustensile medicale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?