Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cine răspunde de integritatea elevilor?


Nu este adevărat că absolvenții de drept nu mai sunt pregătiți ca odinioară. Dacă acum câțiva ani foarte mulți dintre ei luau din prima examenul pentru admiterea în avocatură, acum situația este taman pe invers. Spre exemplu, anul acesta vreo 22 de absolvenți de drept s-au înscris la concurs. Dintre aceștia, doar 4 au trecut de faza preliminară a testărilor, iar la final doar unul a reușit să ia note de trecere pentru a deveni avocat stagiar.
Ce fel de cursuri ați urmat domnilor absolvenți de drept? Probabil că la frecvență foarte-foarte redusă…

Nu este adevărat că guvernanților nu le pasă nici cât negru sub unghie de elevi, școli și profesori. Important este ca ei să o ducă bine!
Multe unități de învățământ din județ nu au mai primit, de când au venit portocaliii la putere, nici un leu pentru modernizarea clădirilor în care învață și predau totuși niște oameni. Clădirile au fost lăsate în paragină, deși directorii și primarii comunelor au solicitat fonduri. Măcar pentru conservarea a ceea ce s-a făcut! Nu au primit nici un răspuns, căci reprezentanții Ministerului Educației nu au avut nici măcar bunul simț să trimită vreo adresă oficială prin care să explice de ce nu dau bani.
Să luăm de exemplu Colegiul Auto din Focșani. Cine răspunde de integritatea elevilor, atunci când aceștia merg la Colegiul G. G. Longinescu pentru a face practică? Profesorii, nu? Dar ce vină au ei că elevii sunt obligați să facă naveta dintr-o parte în alta a orașului? Niciuna, dar pedeliștilor nu le pasă. Åži nici nu le va păsa vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?