Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Atenţionare MAE pentru călătoriile în Italia


Ministerul Afacerilor Externe a atenționat, sâmbătă, cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Italiană că în următoarea perioadă vor avea loc mai multe greve ale transportatorilor cât și manifestații ale elevilor și studenților. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al MAE, la 7 noiembrie este programată o grevă de 24 de ore a lucrătorilor din transportul pu-blic local. ‘Va fi asigurat transportul în orele de vârf, precum și serviciile considerate esențiale. În aceeași zi este programată greva angajaților Societății de handling ‘Sea e Sea’, care își desfășoară activitatea în aeroporturile din Milano (Linate și Malpensa)’, se arată în comunicatul de presă.
Totodată, în perioada  8-11 noiembrie este programată o grevă a lucrătorilor din stațiile de distribuție a carburanților. Benzinăriile vor fi închise din data de 8 noiembrie 2011 începând cu ora 19.30, până în data de 11 noiembrie 2011, ora 7.00. De asemenea, stațiile de distribuție a carburanților situate pe autostrăzi vor fi închise în perioada 8 noiembrie (ora 22.00) – 11 noiembrie (ora 06.00).

În data de 16 noiembrie 2011 (ora 21.00) este programată o grevă ge-nerală, de 24 de ore, a transportatorilor. Va fi afectat transportul aerian și transportul feroviar. Transportul public local va asigura doar serviciile esențiale.
MAE atenționează asupra faptului că în data de 17 noiembrie, cu ocazia ‘Zilei internaționale a studenților’, sunt programate manifestații ale elevilor și studenților pe întreg terito-riul Italiei.

În data de 26 noiembrie (ora 21.00) este programată o grevă de 24 de ore a angajaților din dome-niul feroviar – Societățile Trenitalia și Trenord. ‘Pentru a evita apariția unor situații neplăcute pe parcursul deplasării în Republica Italiană, cetățenii români sunt sfătuiți să se intereseze din timp asupra situației de pe plan local, evitând zonele unde au loc mișcări de protest’, recomandă MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?