Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Proiectile explozive ridicate de specialişti


Specialiștii pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au desfășurat, joi, trei misiuni de asanare a munițiilor neexplodate.
Astfel, în jurul orei 11.00, specialiștii pirotehniști s-au deplasat în comuna Pufești, de unde au ridicat un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, acesta fiind descoperit de Mitică C., pe un câmp de pe raza comunei.
În jurul orei 14.00, ei au mers în comuna Câmpuri, de unde au ridicat un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri, descoperit de Mariana N., în albia unui pârâu de pe raza comunei.
Ultima intervenție a fost la ora 16.00, la Panciu. De aici, pirotehniștii au ridicat un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, acesta fiind descoperit de muncitorii unei societăți comerciale în timp ce efectuau lucrări de amenajare la sistemul canalizare din oraș.
Muniția neexplodată a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat pentru a fi distrusă. Paramedicii au avut și ei de lucru. Aceștia au intervenit pentru soluționarea a șase si-tuații medicale de urgență. S-a intervenit în Focșani, Adjud și în comunele Slobozia Bradului și Ploscuțeni. Paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și al Secției de Pompieri Adjud au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?