Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Fevronia Stoica nu mai candidează la şefia farmaciştilor


Farmaciștii vrânceni își aleg, joi, reprezentanții în Colegiul Farmaciștilor. În prezent, funcția de președinte al Colegiului este ocupată de Fevronia Stoica, care a declarat că nu va mai candida la alegerile din acest an. Motivul? Dorește să lase loc tinerilor farmaciști, „care au ceva de spus”. „În urmă cu patru ani, foarte greu m-am convins să mai candidez pentru un nou mandat. În cele din urmă am acceptat, pentru că mai aveam de dus la final un lucru, și anume să găsesc un sediu al Colegiului. Am reușit în acest mandat să îmi împlinesc visul și consider că grupul de farmaciști tineri, care au participat împreună cu mine la toate acțiunile Colegiului, merită să ajungă la conducerea Colegiului. Eu mereu am fost de părere că tinerii meritoși merită promovați, fără să aștepte decesul vreunui senior. Cred că echipa care va fi la conducerea Colegiului Farmaciștilor va face treabă bună, atât cât le va permite legislația și, în primul rând, sunt convinsă ca au o calitate pe care trebuie să aibă orice lider: să își iubească profesia, să îi iubească pe cei pe care îi reprezintă și să empatizeze cu suferința pacienților”, a afirmat Fevronia Stoica.
Totuși, Fevronia Stoica va fi în continuare membru al Colegiului Farmaciștilor, și va lua atitudine de fiecare dată când va fi cazul. „Eu voi continua ca membru al Colegiului Farmaciștilor și, cu siguranță, când voi avea ceva de spus, nu voi înceta să fiu vocală. La încheierea manda-tului am și mulțumiri, dar și multe nemulțumiri. În primul rând, că nu am reușit să conving autoritățile politice să facă modificările necesare în favoarea farmaciei, în așa fel încât farmaciile independente să nu fie pe cale de dispariție”, a conchis Fevronia Stoica.

35 de farmaciști și-au depus candidaturile

Joia viitoare, farmaciștii trebuie  să-și aleagă reprezentanții în Comisia de Disciplină dintre cei 35 de candidați care și-au depus candidatura. Comisia va fi compusă din trei titulari și doi supleanți. De asemenea, vor fi aleși și membrii Consi-liului Colegiului, care va avea 11 titulari și cinci supleanți, pe cei ai Comisiei de Cenzori, unde vor fi trei membri titulari și doi supleanți, dar și pe cei doi membri ai Adunării Generale a Colegiului Național al Farmaciștilor. Primul tur al alegerilor va avea loc pe data de 10 noimebrie, și în caz că nu se va întruni cvorumul necesar, se va organiza și cel de-al doilea tur, pe data de 17 noiembrie. La alegeri sunt așteptați să participe aproximativ 100 de farmaciști din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?