Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Refuz la vaccinarea antirujeolică


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea s-au confruntat, în perioada derulării campaniei de vaccinare antirujeolice, antiurliane și antirubeolice (ROR), cu refuzuri din partea elevilor, respectiv părinților. Reprezentanții DSP ne-au spus că au întâmpinat refuzuri la clasele I-VIII, de la Åžcoala Generală „Duiliu Zamfirescu” și Åžcoala Nr. 3. „Au fost copii care au refuzat vaccinarea, iar cadrele didactice au creat o atmosferă necorespunzătoare. Astfel, noi am soli-citat școlilor adresele acestor copii, ca să le trimitem amenzi acasă. Probabil vom lua măsuri și împotriva directorilor acestor școli, pentru că ei trebuiau să sprijine medicii școlari în campania de vaccinare”, a declarat Marina Maiorov, medic epidemiolog în cadrul DSP Vrancea.
Reprezentanții DSP iau în calcul și excluderea acelor elevi din unitățile de învățământ, deoarece aceștia reprezintă pericol pentru colegi. În replică, directorii acestor unități de învățământ au spus că anumiți părinți au refuzat vaccinarea elevilor în școală, ca să îi vaccineze la medicul de familie. „Acest vaccin s-a făcut doar cu acordul părinților. Cei care nu și-au dat acordul, au făcut-o cu condiția de a merge la medicul de familie”, ne-a spus directorul Åžcolii „Duiliu Zamfirescu”, Mitrița Dumitrache.
Totuși, în mediul rural nu au fost întâmpinate refuzuri din partea elevilor. Medicii din cadrul DSP au precizat că beneficiile vaccinării ROR sunt multiple, în ultima perioadă înregistrându-se din ce în ce mai puține cazuri de rujeolă și rubeolă. Luna aceasta, în perioada 21-30 noiembrie urmează vaccinarea elevilor de clasa a III-a, care vor fi imunizați cu vaccinul antipoliomielitic, pentru ca în perioada 5-16 decembrie să vină rândul elevilor din clasa a IX-a, care vor fi vaccinați împotriva difteriei și tetanosului. Totuși, până în prezent, în stocurile DSP, nu există dozele necesare pentru cele două vaccinări, reprezentanții DSP sperând ca acestea să fie primite până când va debuta vaccinarea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?