Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ministrul Mediului anunţă taxe pentru centralele de apartament


Uniunea Europeană va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, a anunțat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus că măsura va intra în vigoare „în 2013 sau în 2015”. Prezent la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus că încălzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o soluție atât de atractivă pentru proprietarii de locuințe, în special din cauza intenției de a impune o taxă de poluare pentru acestea.
„Vă spun că Uniunea Europeană va impune o taxă pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru că și ele poluează. Åži din acel moment nu știu dacă ele vor rămâne o soluție atât de atractivă”, a spus ministrul Mediului.
În cadrul dezbaterii organizate de IPP, care se axează pe problemele administrației locale în furnizarea uti-lităților publice, Borbely le-a amintit primarilor prezenți în sală de situația secuilor, „care au insistat să se introducă gazul în zona lor, iar acum se luptă să se debranșeze pentru că au alternative ecologice, cu rumeguș, cu pelete”. „Este, Slavă Domnului!, destul lemn în zonă”, a spus Borbely.
Întrebat de moderator ce se întâmplă în zonele în care majoritatea s-a debranșat de la sistemul centralizat, Borbely a răspuns că o soluție ar fi centralele de bloc, pe combustibili tradiționali sau pe tehnologii care folosesc energii regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?