Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Samsung a depăşit Apple în topul furnizorilor de smartphone-uri


Samsung Electronics a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri după ce a devansat Apple în trimestrul al treilea, în contextul războiului tehnologic și juridic dintre cele două companii, relatează Bloomberg.
Grupul sud-coreean a livrat 27,8 milioane de smartphone-uri în intervalul iulie-septembrie, în creștere cu 44% față de trimestrul precedent și de patru ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.
Evoluția i-a conferit o cotă de piață de 23,8%, potrivit companiei de consultanță Strategy Analytics din Marea Britanie.
Apple, cu livrări de 17,1 milioane de aparate, a avut o cotă de piață de 14,6% și a trecut pe locul al doilea, iar Nokia a rămas pe poziția a treia, cu 14,4%.
Cota de piață a Nokia a scăzut de la 32,7% în urmă cu un an.

Apple, care a lansat iPhone 4S în această lună, a deținut poziția de lider de piață doar un trimestru, după ce a devansat Nokia în acest an.
Samsung s-a folosit de sistemul de operare Android produs de Google pentru a-și mări vânzările de smartphone-uri Galaxy și de tablete PC.
Profitul diviziei de telecomunicații a Samsung a crescut de peste două ori față de aceeași perioadă a anului trecut, la nivelul record de 2.500 miliarde woni (2,2 miliarde dolari) și a reprezentat 60% din profitul grupului.
Piața mondială a aparatelor smartphone a crescut cu 44% în acest an, la 117 milioane de unități, conform datelor Strategy Analytics.
Compania finlandeză Nokia a rămas lider pe piața mondială a telefoanelor mobile, care include și aparatele mai ieftine, cu o cotă de 27,3%, în scădere cu cinci puncte procentuale, urmată de Samsung cu 22,6% și LG Electronics pe locul trei.

Vânzările totale de telefoane mobile au crescut cu 14%, la 390 milioane unități.

Apple și Samsung s-au acuzat reciproc în acest an de încălcarea patentelor pentru tehnologia folosită la telefoanele mobile și tablete, iar cazurile se judecă încă la Milano și Sydney.
Conflictul s-a acutizat în aprilie, după ce Apple a acuzat Samsung, în justiția americană, că aparatele Galaxy copiază iPhone și iPad.
Profitul Apple a crescut cu 53% în trimestrul trei, la 6,6 mi-liarde dolari, iar veniturile au urcat cu 39%, la 28,2 miliarde dolari, însă rezultatele s-au plasat sub estimările analiștilor pentru prima dată în ultimii trei ani, din cauza cererii slabe pentru iPhone înainte de lansarea modelului 4S.
Vânzările noului iPhone 4S au depășit 4 milioane de unități în primul weekend de la lansarea pe piață. pe 14 octombrie, depășind un record anterior al Apple.

Samsung și Nokia au lansat la rândul lor telefoane noi în această lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?