Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lui Alexandru Lefter îi este frică de DNA


Locuitorii comunei Fitionești vor avea lemne pentru încălzirea locuințelor la iarnă. Åžeful Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Focșani (ITRSV), Alexandru Lefter, a semnat, ieri, avizul pentru confecționarea ciocanelor de marcat pentru ocolul Silvic Privat Fitionești. Avizul vine după ce, în ediția de ieri a Monitorului de Vrancea, primarul Iordache Cazacu l-a acuzat pe Lefter că ar primi șpagă lunar de 100 de mii de euro, din care 10 mii de euro ar proveni numai de la firmele care exploatează ilegal masă lemnoasă în pădurile din zona Fitioneștiului.

Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că șeful ITRSV, Alexandru Lefter, a semnat, ieri, avizul necesar pentru confecționarea ciocanelor de marcat necesare pentru buna desfășurare a Ocolului Silvic Privat Fitionești. „În sfârșit, șeful ITRSV a semnat avizul pentru confecționarea dispozitivelor de marcat, iar din acest moment se poate spune că Ocolul Silvic Privat Fitionești este funcțional. Ieri dimineață, șeful ocolului a fost sunat de domnul Lefter care l-a chemat să ridice acest aviz pe care refuza să-l semneze de mai bine de două luni de zile”, a afirmat primarul Iordache Cazacu.
Vă reamintim  că primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că îi va face plângere la DNA șefului ITRSV, Alexandru Lefter, pe care îl acuză că refuză să dea avizele necesare funcționării Ocolului Silvic Privat Fitionești, deoarece ar rămâne fără șpăgile luate săptămânal din aceste păduri. Primarul Cazacu l-a acuzat pe Lefter că primește săptămânal numai de la cei care exploatează ilegal masă lemnoasă din pădurile proprieta-rilor de păduri de la Fitionești, câte 10 mii de euro săptămânal. „Åžeful ITRSV Alexandru Lefter blochează funcționarea Ocolului Silvic Fitionești deoarece, din acel moment, ar pierde 10 mii de euro șpagă pe care în prezent o primește de la firmele care exploatează ilegal masă lemnoasă din pădurile pro-     prietarilor de păduri de la Fitionești, așa cum comentează oamenii”, a acuzat Iordache Cazacu. Acesta a susținut că în această „încrengătură mafiotă” este prins și Ocolul Silvic Panciu, care împreună cu Lefter aprobă tăierile ilegale de la Fitionești, „în timp ce pro- prietarii de păduri îngheață de frig în case” pentru că nu pot lua lemne din pădurile proprii. Ocolul Silvic Privat Fitionești este structurat pe două districte și șase cantoane și este înființat legal cu sprijinul Asociației Proprietarilor de Păduri Vrâncene, dar și cu cel al proprietarilor din Că-iuți, județul Bacău, având în administrare un fond forestier de aproape 8.000 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?