Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Primăria Focşani, girant pentru ENET


Focșănenii pot sta liniștiți în acestă iarnă și asta pentru că Primăria Focșani a luat toate măsurile necesare pentru trecerea cu bine a acestui sezon rece. În ședința Consiliului Local de ieri, a fost aprobată o nouă majorare a capitalului ENET cu 700.000 de lei. Banii sunt pentru asigurarea lichidităților societății de termoficare, dar și pentru plata unei părți din datoria către furnizorul de gaz.
Tot în ședința de ieri, au fost modificate și câteva articole din proiectul de hotărâre adoptat într-o ședință anterioară, prin care Primăria garanta plata datoriilor ENET către gaz, în cazul în care so-cietatea nu va putea achita facturile la timp. Astfel, pentru suma de 6 milioane de lei au fost avalizate bilete la ordin, iar primarul s-a angajat în fața creditorului să execute obligația debitorului în cazul când acesta nu ar executa-o el însuși în termen.
Reamintim că din datoriile acumulate de ENET către furnizorul de gaz GDF Suez, de 10 milioane de lei, au fost achitate aproape 4 milioane. Pentru restul sumei, furnizorul de gaz a acceptat eșalonarea în șase tranșe, care vor putea fi achitate până pe data de 18 aprilie 2012. Pentru aceste tranșe, Primăria s-a angajat ca girant pentru ENET.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?