Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Coreenii sunt interesaţi de Laminorul Focşani


Oameni de afaceri coreeni sunt interesați să investească la Laminorul Focșani. Un investitor din Coreea a vizitat societatea focșăneană și solicitat detalii despre societatea care se află în reorganizare. Nu este primul investitor interesat de societate însă până acum nu a fost realizată nici o ofertă concretă. Cel mai cunoscut caz a fost cel al italienilor de la STG Group care au negociat, în 2010, preluarea societății Laminate Focșani. Însă afacerea a fost blocată de condițiile de mediu impuse pentru derularea investiției.
Societatea focșăneană se află în procedură de reorganizare însă băncile, creditorii firmei, au cerut la ultima întâlnire prezentarea unui plan concret. Surse autorizate au arătat că reprezentanții instituțiilor bancare au avertizat că, în lipsa acestui plan de reorganizare, vor cere falimentul societății și vânzarea activelor la licitație publică. „Băncile au cerut să vadă planul de reorganizare deoarece este vorba de banii lor și nu sunt dispuși să îi piardă așa ușor. Au avertizat ca la următoarea ședință să fie prezentat planul de reorganizare, în caz contrar urmând să ceară falimentul”, au explicat surse autorizate.
Reamintim că, din 2009, 400 de salariați ai societății Laminate Focșani au fost concediați din cauza situației economice dificile. Concedierea colectivă a fost motivată de conducerea societății Laminate de scăderea într-un ritm accelerat a cererii de produse pe piața materialelor de construcții, societatea fiind specializată numai pe producția acestor tipuri de materiale, respectiv oțel beton, profile mijlocii și plase sudate, neexistînd posibilitatea pentru reprofilarea activității într-un termen scurt pe producția altor bunuri de consum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?