Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ambulanţele SMURD vor fi echipate cu anvelope de iarnă


Pompierii vrânceni își vor putea echipa cu anvelope de iarnă doar o parte dintre mașinile din dotarea inspectoratului. Cel puțin asta ne-a precizat purtătorul de cuvânt al inspectoratului, locotenent Cristina Duță. Momentan, Ministerul Administrației și Internelor a alocat fonduri doar pentru ambulanțele SMURD și pentru mașinile de transport marfă și persoane. Autospecialele de intervenție vor rămâne cu vechile cauciucuri, iar pompierii vor fi nevoiți să monteze pe roți, lanțuri antiderapante. „S-au primit fonduri pentru achiziționarea anvelopelor de iarnă. Fondurile alocate permit cumpărarea unor cauciucuri pentru sezonul rece doar pentru ambulanțele SMURD și pentru cele de transport marfă și persoane. Pentru autospecialele de intervenție nu ne-au fost deocamdată, alocate fonduri”, ne-a spus locotenent Cristina Duță.
Polițiștii și jandarmii ne-au precizat și ei că până la 1 noiembrie, mașinile din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) vor fi echipate corespunzător pentru anotimpul rece.
Reamintim că de la 1 noiembrie, șoferii sunt obligați să-și echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă. Cei care nu au cauciucuri de iarnă pot primi amenzi cuprinse între 603 și 1.340 lei, fiind reținut și certificatul de înmatriculare.
Autovehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și autovehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, trebuie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau să aibă montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?