Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Două zile de dezbateri la Consiliul Naţional PSD


Social-democrații vor discuta, timp de două zile, în cadrul Consiliului Național care se va derula azi și mâine, despre două teme principale, Statul social și Democrație și Libertate. Consiliul Național are loc la aproape nouă luni de la înființarea Uniunii Social Liberale cu PNL. Acuzați de PDL și UNPR că, prin formarea USL cu PNL, și-au abandonat doctrina tradițională de stânga, social-democrații au decis să consacre nu mai puțin de două zile dezbaterilor și discursurilor despre ideologie.
În prima zi a Consiliului Național, vineri, vor fi organizate mai multe ateliere specializate, în fiecare urmând să fie discutate problemele și soluțiile pentru principalele domenii de activitate guvernamentală: educație, sănătate, agricultură, justiție, administrație, apărare. După aceste dezbateri, sâmbătă, în a doua zi a Consiliului Național, principalii lideri ai PSD vor face o ra-    diografie atât asupra situației partidului, cât și asupra societății.
Președintele Victor Ponta va prezenta un raport de activitate la un an și jumătate de la preluarea conducerii PSD. Sâmbătă, la lucrările Consiliului Național al PSD sunt invitați să participe Sorin Oprescu, primarul general al municipiului București și Crin Antonescu, președintele PNL și copreședinte al USL.
Consiliul Național a fost precedat, aseară, de un Comitet Executiv în care s-a decis reorganizarea conducerilor unor organizații județene, după modelul aplicat la PSD București. Una dintre filialele care ar putea fi restructurate este PSD Giurgiu, un raport al Secretarului General arătând că organizația a coborât prea mult în intențiile de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?