Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Rula cu 207 kilometri pe oră!


Un tânăr din Focșani a stabilit recordul negativ de viteză la Buzău. El a fost surprins de radar, în timp ce rula cu o viteză de 207 kilometri pe oră, în afara localității buzoiene Racovițeni. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, mult prea grăbit a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, pentru că a mai depășit limita de viteză și în luna iulie, atunci fiind depistat tot de polițiștii din Buzău, în timp ce rula cu aproape 150 de kilometri pe oră, tot la Racovițeni.  
Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul Florina Crucianu, ne-a precizat că în iulie, focșăneanul a contestat măsura sancționării cu puncte de amendă și cu puncte de penalizare, procesul fiind în desfășurare, fapt pentru care bărbatul avea încă dreptul să conducă. Acum, la cele 90 de zile în care nu va mai avea dreptul să conducă s-au mai adăugat alte 30, pentru abaterea din iulie.
În momentul în care a fost depistat rulând cu 207 kilometri pe oră, șoferul nu a devenit recalcitrant atunci când polițiștii i-au cerut actele și l-au anunțat că va rămâne fără permisul de conducere, el semnând procesul-verbal fără obiecții.
Bărbatul este administratorul unei firme din București, iar în momentul în care a fost surprins de radar se îndrepta spre casă, în județul Vrancea.
Mulți vrânceni au căzut victime ale polițiștilor din Buzău. În urmă cu mai bine de o săptămână, recordul negativ de viteză, în județul vecin, a fost stabilit tot de un vrâncean. Atunci, un vrâncean de 34 de ani, a fost surprins de radarele polițiștilor buzoieni în timp ce rula cu o viteză de 183 de kilometri la oră, în afara localității Greabănu. În aceeași zi, un alt vrâncean, de 47 de ani, a fost depistat în timp ce rula prin localitate cu 114 kilometri la oră, și de această dată aceasta fiind cea mai mare viteză cu care s-a rulat în localitate. Permisele celor doi șoferi au rămas în sertarele Poliției Rutiere din județul vecin. Este foarte important de știut faptul că limitele legale maxime de viteză pot fi atinse, dar în niciun caz depășite. Limitele pot fi atinse doar acolo unde drumul și condițiile de trafic permit acest lucru și numai de către conducătorii auto cu o experiență îndelungată. La stabilirea vitezei de deplasare care să permită evitarea unui eventual accident, șoferul trebuie să țină seama atât de starea drumului, cât și de condițiile atmosferice, starea tehnică a autovehiculului, intensitatea traficului, de gradul de experiență acumulată și de valoarea reflexelor dobândite în timp.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?