Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Încep zilele Oraşului Odobeşti


Vineri încep sărbătorile dedicate zilei orașului Odobești. Pentru „Toamna Odobeșteană” autoritățile locale au pregătit spectacole de muzică folclorică, muzică ușoară, manifestări culturale, dar și manifestări dedicate copiilor. Aceasta este a opta ediție a manifestării.
Acțiunile vor începe, la ora 12.30, cu un serviciu religios la Troița din fața Primăriei. Evenimentul va fi urmat de un moment aniversar: „190 de ani de învățământ Odobeștean”, care va cuprinde lansarea unei serii inedite de cărți poștale cu Odobeștiul de altădată. Începând de la ora 14.30, va avea loc vernisajul de grafică și acuarelă – autor Virginia Hossu. Evenimentul va fi prezentat de pictorița Elena Bârhală și scriitoarea Janine Vadislav. Vineri va fi inaugurată Sala de lectură a Bibliotecii și sălile cluburilor pentru copii și elevi.
Sâmbătă, manifestările vor începe cu un moment aniversar „150 de ani de istorie urbană” care va avea loc la Sala de Cinema. La ora 15.00 va avea loc dezvelirea unei plăci aniversare la Primărie, iar de la ora 16:00 „Åži Odobeștenii sunt talentați”, spectacol de divertisment, prezentat de Sorin Francu și Florin Petrescu. De la ora 18.00 va avea loc un spectacol muzical-artistic cu „Caravana lui Axinte”.
Cea de a treia zi a manifestărilor va debuta cu un spectacol cu și pentru copii. Între orele 13.00 – 15.00 vor avea loc întreceri sportive, respectiv un meci de fotbal între Voința Odobești – F. C. Mărășești și o demonstrație de carting. Ziua se va încheia cu un spectacol artistic și un superb foc de artificii.
„Este a opta ediție a festivalului «Toamna Odobeșteană». Este un festival care s-a împământenit deja, face parte din tradiția orașului Odobești. Sper ca și ediția din acest an să atragă cât mai mulți locuitori care să vină și să se simtă bine la festivalul dedicat Odobeștiului”, ne-a declarat primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?