Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Hoţi de cablu de la calea ferată, condamnaţi la închisoare


Hoții de cablu de la calea ferată au fost condamnați la închisoare. Cele zece persoane, care la începutul acestui an au sustras peste 600 de metri de cablu, au primit între opt ani și opt ani și șase luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Ionel Zăgan, Adrian Radu, Constantin Ioniță, Aristide Valentin Sandu, Ionuț Sandu, Gheorghiță Toboșaru și Emil Linguraru au beneficiat de reducere cu o treime a pedepsei, după ce și-au recunoscut faptele, ei fiind condamnați la câte opt ani de închisoare. Iulian Radu a primit, de asemenea, tot opt ani de închisoare pentru tentativă de furt, iar Vasile Linguraru a fost condamnat pentru furt calificat la opt ani de închisoare, dar va executa zece, după ce i s-a revocat o altă condamnare, de doi ani, a Judecătoriei Panciu. Nicu Carabulea a fost condamnat la opt ani și șase luni de închisoare pentru furt calificat. „Obligă inculpatii să plătească în solidar părții civile, suma de 43.376,67 lei despăgubiri. Obligă inculpații să plătească câte 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care câte 400 lei onorarii de avocat din oficiu, vor fi suportate din fondurile Ministerului de Justiție. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunțare pentru părțile prezente”, se arată în sentința dată de magistrații Judecătoriei Focșani.
Reamintim că în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, hoții de cabluri de la calea ferată au furat 640 de metri de cablu, în apropiere de stația CFR Putna Seacă. Suspecții au fost prinși o zi mai târziu de la comiterea primei fapte, când au mers din nou la furat. Ghinionul lor a fost că au acționat atât de „bine”, încât au afectat instalația de semnalizare și dirijare a căii ferate. Atunci, polițiștii de la Transporturi Feroviare Focșani au fost sesizați de impegatul din stația Putna Seacă, despre faptul că instalația de dirijare și semnalizare a căii ferate, între Putna Seacă și Focșani, nu funcționează în totalitate. În urma sesizării, polițiștii au mers la fața locului pentru a face verificări și au găsit un cablu secționat. În urma verificărilor, s-a stabilit că în urmă cu o zi, hoții au furat 640 de metri de cablu. Pentru că în prima seară le-a mers, autorii și-au mai încercat o dată norocul.
În prima seară, hoții au furat cablurile de lângă linia 1, care după inundațiile din 2005, nu s-a mai folosit. În noaptea 10 spre 11 ianuarie au mers din nou la furat. De această dată, s-au gândit să scoată firele de pe cealaltă parte a căii ferate. În timp ce dădeau din greu la târnăcop, au atins cablurile, care aveau curent în ele. Cum era de așteptat, firele au făcut scurtcircuit, iar hoții au fugit mâncând pământul de teamă să nu fie prinși. Când târnăcopul a atins firele, a fost afectată și instalația de dirijare și semnalizare a căii ferate. Chiar dacă au fugit de la fața locului, hoții au fost identificați la scurtă vreme de polițiștii de la Transporturi Ferioviare Focșani. Furtul de cablu de atunci a fost cel mai mare înregistrat pe raza Regionalei Galați.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?