Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Taxă de gabarit pentru folosirea unui drum comunal


Åžoferii mașinilor de mare tonaj care trec pe drumul din satul Motnău, comuna Dumitrești, trebuie să plătească o taxă de gabarit. Aceasta a fost impusă printr-o hotărâre de Consiliu Local deoarece mașinile care transportă material lemnos distrug drumul care face legătura cu satul respectiv. Mai multe porțiuni din drum s-au lăsat, existând posibilitatea ca drumul să fie impracticabil.   
Primarul comunei Dumitrești, Sandu Crintea, a declarat că nu este normal ca administrația locală, din banii sătenilor, să repare ceea ce strică patronii care vor să se îmbogățească. Drumul a fost afectat și de ploile din luna iulie, iar reparațiile au fost făcute tot din bani de la bugetul local.
„Drumul din satul Motnău a fost afectat de ploile din vara acestui an și s-a șubrezit destul de mult. Am reușit din resurse proprii să îl facem circulabil, în așa fel încât locuitorii de acolo să se poată deplasa. Nu este admisibil ca sătenii din Motnău să plătească ce distrug alții. Nu sunt împotiva celor care exploatează lemn de la Motnău, însă pentru pagubele pe care le fac, trebuie să plătească. S-au stabilit sumele ce trebuie să le achite și, prin urmare, este obligația lor să circule în legalitate. Oamenii de la Motnău au dreptate și voi fi alături de ei”, a spus primarul.

„Åžoferii să fie taxați la sânge”

Locuitorii satului Motnău spun că măsura adoptată de Consiliul Local este foarte bună, deoarece șoferii care folo-sesc drumul și exploatează material lemnos circulă cu mașini grele de zeci de tone. Sătenii sunt de părere că un angajat al primăriei ar trebui să stea la intrarea în sat și să taxeze toate mașinile care depășesc gabaritul prevăzut în hotărârea Consiliului Local, în așa fel încât să nu scape nici un „bogătaș” care le strică drumul. „Trebuie ca reprezentanții primăriei să stea cu ochii pe cei care au mașini mari și ne strică drumurile. Nu este corect ca ei să-și umple buzunarul de bani și să ne facă nouă drumurile praf. Să fie taxați la sânge. De ce să plătim din banii noștrii repararea șoselei, când cei care exploatează lemn sunt de vină? Primarul are dreptate, să le ceară socoteală. Dacă este drumul rău, nu îi doare undeva pe cei care cară lemne cu mașinile de zeci de tone, că la noi nu poate ajunge o salvare. Vrem dreptate și dacă folosesc drumul să plătească”, a spus Radu, din Motnău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?