Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Scrisoare deschisă adresată Prim-ministrului, domnul Emil Boc


Stimate domnule Prim-ministru Emil Boc,

Vă scriu această scrisoare deschisă ca urmare a lipsei dumneavoastră de reacție la sutele de adrese oficiale trimise de mine în perioada 2006-2011 și în care vă solicitam să alocați județului Vrancea sumele de bani necesare lucrărilor de modernizare a drumului național 2 D, pentru repararea drumului Soveja-Coașa-Lepșa sau a drumurilor calamitate de inundațiile succesive cu care s-a confruntat județul Vrancea în ultimii ani de zile.
Din păcate nevoile cetățenilor noștri nu au ajuns la urechile dumneavoastră, cel mai probabil din cauza criteriilor politice pe care le-ați adus la Guvern și care trag România în jos, în fiecare zi.
În calitate de reprezentant legitim al intereselor cetățenilor județului Vrancea și în numele lor, vă solicit public dumneavoastră, domnule prim-ministru Emil Boc, membrilor Guvernului și parlamentarilor PDL explicații în legătură cu sistarea lucrărilor la DN 2 D Focșani-Ojdula-Târgu Secuiesc. Totodată, solicit explicații și în legătură cu promisiunile neonorate, privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea drumului Lepșa-Coașa-Soveja, dar și în legătură cu faptul că deși Consiliul Județean Vrancea a solicitat Guvernului, an după an, 400 milioane lei – bani necesari refacerii infrastructurii afectate de inundații nu ați catadicsit să ne alocați aceste fonduri nici după cinci ani de zile.
În aceeași situație se află și DN 2 R Mărtinești-Bogza-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și DN 2 N Jitia-Vintileasca-Bahnele pentru care am cerut, în fiecare an, alocarea de sume prin Legea bugetului de stat  pentru reabilitarea lor. Aceste două drumuri sunt într-o stare jalnică, pline de gropi, afectate de alunecări de teren, nesemnalizate și pun zilnic în pericol viața și integritatea vrâncenilor care circulă pe ele. Miniștrii Transporturilor din guvernele conduse de dumneavoastră au promis de nenumărate ori alocarea de fonduri pentru aceste două drumuri, dar acest lucru, evident, nu s-a întâmplat. Asta și  pentru că parlamentarii PDL de Vrancea au votat împotriva amendamentelor la Legea bugetului, care vizau reabilitarea acestor drumuri.
Solicit aceste explicații în numele cetățenilor județului Vrancea, care au dreptul, la fel ca și alți români, la o infrastructură de calitate. Lipsa de implicare a Guvernului și refuzul de a aloca sumele solicitate, în ciuda sutelor de adrese trimise Președintelui României, Primului-ministru și membrilor Cabinetului Boc, m-au determinat să cred că vrâncenii sunt victimele intereselor politice ale actualului Guvern care nu vrea să aloce fondurile necesare dezvoltării infrastructurii decât în zonele controlate de către PDL.
Domnule Prim-ministru, vă reamintesc că în prezența mea și a reprezentanților PDL din județul Vrancea ați promis că veți aloca banii necesari pentru finalizarea, în 2011, a drumului național 2D, Focșani-Ojdula-Târgu Secuiesc. Ați făcut această promisiune cu ocazia vizitei dumneavoastră în Vrancea, în martie 2010! Tot atunci ați promis că veți ajuta la revitalizarea zonei turistice Soveja-Tulnici, prin alocarea fondurilor necesare pentru reabilitarea celor 15 kilometri din DN 2 L Soveja-Coașa-Lepșa – drum care este închis, temporar. Ați spus, conform presei vremii, că va fi o „prioritate pentru Guvern de a găsi resursele necesare de finanțare a lucrărilor pentru un asemenea obiectiv, care poate ajuta zona, din punct de vedere turistic”.
După un an de zile, realitatea arată total diferit, iar concluzia mea este aceea că toate promisiunile dumneavoastră față de vrânceni au fost doar minciuni.
La ora la care vorbim, lucrările la drumul național 2 D Focșani-Târgu Secuiesc au fost oprite din cauza lipsei de finanțare, constructorul nefiind plătit pentru lucrările executate. Domnule prim-ministru, luați-vă colegii de la PDL și mergeți pe DN 2 D să vedeți cum arată un drum abandonat. Să vedeți zeci de brazi căzuți pe drum, să vedeți cum se surpă asfaltul abia turnat pentru că nu ați mai vrut să plătiți pentru consolidările de mal! Este regretabil! Acest drum ar fi putut fi finalizat cu mult timp în urmă, iar acum, acolo unde lucrările nu s-au terminat, drumul se ruinează, ca urmare a lipsei de interes și implicare a dumneavoastră! Dumneavoastră, cei din PDL, nu ați vrut să finalizăm acest drum fiindcă s-ar fi considerat că realizarea acestuia va deveni un succes al lui Marian Oprișan, vicepreședinte al PSD.
Le transmit celor care au hotărât că finanțarea lucrărilor trebuie oprită pe criterii politice, că au comis o mare greșeală și un abuz! Este de notorietate și nimeni nu poate nega faptul că mi-am dorit să modernizez acest drum, nu pentru faima mea politică, ci pentru a deschide o axă de circulație eficientă și rapidă între Ardeal și Dobrogea, în care municipiul Focșani și județul Vrancea să devină o legătură nodală.
Planșele acestui proiect au stat dosite cu anii prin Ministerul Transporturilor și, într-un final, lucrările au demarat! Acum, prin sistarea lor, vom ajunge în situația de a vedea cum acestea se deteriorează ca orice lucru neterminat și abandonat. S-a întâmplat același lucru și cu drumul național Focșani-Odobești-Andreiașu, unde Guvernarea PSD a turnat primul strat de asfalt și, pentru că PDL nu a mai vrut să dea bani în Vrancea, stratul de uzură nu s-a mai turnat, iar drumul s-a stricat din nou.
Am făcut aceste precizări pentru a arăta că avem de-a face cu un joc politicianist, în care interesele de partid sunt puse înaintea intereselor generale. Am dat publicității această scrisoare deschisă pentru că am constatat că adresa cu nr 1254/11.02.2009, adresa cu nr. 1255/11.02.2009, adresa cu nr. 2087/10.03.2009 și alte zeci și sute de adrese în care vă aduceam la cunoștință aceste lucruri nu au avut niciun efect asupra dumneavoastră.
Pe această cale am vrut să trag un semnal de alarmă în legătură cu faptul că cei care pierd în urma deciziilor nedrepte ale dumneavoastră sunt cetățenii județului Vrancea. Pierd, în primul rând, pentru că PDL nu alocă, din taxele și impozitele plătite de noi, vrâncenii, banii necesari modernizării drumurilor din județ. În al doilea rând, pierd prin faptul că lucrările efectuate nu sunt duse până la capăt, fapt ce duce la deteriorarea lor într-un interval de timp scurt.
Stimați guvernanți, sintagma „Aici sunt banii dumneavoastră!” a fost inventată de un fost lider marcant al PDL. Din păcate, pe drumurile din județ, singura pancartă care poate fi afișată este „Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea”. Un mesaj pe care intenționez să îl afișez pentru a-i informa pe vrânceni că actualul executiv sabotează administrația județeană pentru singura „vină” de a nu fi de aceeași culoare cu administrația centrală.
Această formă extremă de protest este, în opinia mea, singura soluție de răspuns la tupeul de a minți pe care îl afișează Cabinetul Boc și Prim- ministrul!
„Zero bani de la Guvernul Boc pentru Vrancea” este mesajul pe care vrâncenii l-au perceput deja, iar, atunci când va fi cazul, mesajul lor va fi
 „Zero voturi pentru PDL”, indiferent care sunt oamenii puși să candideze pe liste. „Zero voturi pentru PDL” este mesajul pe care îl vor transmite, în replică, la toate umilințele, presiunile, minciunile și promisiunile neonorate ale celor de la Guvern.
În finalul scrisorii mele, vreau să le transmit vrâncenilor mei dragi că, indiferent cât de greu va fi, noi, administrația județeană, ne vom bate pentru interesele Vrancei și pentru interesele cetățenilor ei pe care îi punem pe primul loc!
Așa să îmi ajute Dumnezeu!

                                                         PREÅžEDINTE,
                                                     MARIAN OPRIÅžAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?