Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Trei magazine şi o farmacie călcate de hoţi


Hoții și-au făcut de cap în noaptea de joi spre vineri. Ei au luat la rând mai multe magazine, dar și o farmacie, din Focșani, de unde au sustras câteva bunuri. Spargerile au fost date la trei societăți comerciale de pe strada Åžtefan cel Mare. Hoții au încercat să intre și într-o unitate farmaceutică de pe aceeași stradă, dar fără succes. Autorii au plecat cu un telefon mobil, un laptop și o sumă de bani.

Polițiștii au avut, ieri, o misiune destul de grea. Ei au avut de ridicat probe din patru locații, în care hoții au intrat sau au încercat să intre, în noaptea de joi spre vineri. Spargerile au fost date la trei magazine, iar la o farmacie, care aparține președintelui Colegiului Framaciștilor din Vrancea, Fevronia Stoica, a fost doar tentativă de furt. În farmacia acesteia, hoții nu au putut intra. Doar au forțat ușa de acces și pentru că nu au putut-o deschide, s-au orientat către magazinele din apropiere.
Fevronia Stoica, proprietara farmaciei, ne-a spus că infractorii nu au reușit să pătrundă în unitatea pe care o conduce, deoarece nu au putut deschide ușa. „A fost o intenție de incident azi noapte (n.r.-joi  noapte), dar nu au reușit să deschidă ușa. Ei au luat pe rând magazinele din zonă, dar la mine nu au reușit să deschidă ușa. Categoric nu au fost profesio-niști sau au fost niște tinerei care căutau etnobotanice sau bani ca să își cumpere așa ceva. E trist că s-a întâmplat așa ceva tocmai în centru. Eu am sistem de alarmă, dar nu l-am activat, deoarece se declanșa și când trecea o cioară. Cea mai sigură metodă ar fi supravegherea video, pe care, dacă voi putea să o achi-ziționez, o voi face. Trăim în niște vremuri foarte grele, pentru că nici agenții economici nu mai sunt ajutați și nici oamenii nu mai sunt apărați pe stradă, mai ales că au fost disponibilizări masive în sistem”, ne-a declarat Fevronia Stoica, președintele Colegiului Farmaciștilor din Vrancea.

Hoții au furat un laptop, un telefon și o sumă de bani

Văzând că nu pot intra în farmacie, hoții nu s-au lăsat păgubași și au mai forțat alte trei uși ale unor magazine din apropierea farmaciei. Pe acestea au reușit să le deschidă și au ajuns înăuntru. De la un magazin au furat un laptop, de la un altul un telefon mobil, dar și bani.
Anchetatorii ne-au precizat că au un cerc de suspecți și că fac verificări pentru prinderea autorilor și tragerea lor la răspundere.
Ciudat este faptul că autorul sau autorii au dat mai multe spargeri în aceeași noapte, în centrul orașului și nu au fost văzuți de nimeni.

Se fură ca în codru

Reamintim că în urmă cu puțin timp, mai mulți vrânceni au început să se plângă că le dispar mașinile. Un grup de trei persoane au furat, într-o săptămână, cinci autoturisme Dacia, iar pe alte două au încercat să le fure, dar nu au reușit. Pe una dintre mașinile furate, autorii au incendiat-o, pentru a-și șterge urmele. Hoții au fost prinși, iar doi au ajuns deja în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, dar nu au primit mandat. Judecătorul a considerat că nu au furat destul încât să merite să stea la răcoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?