Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Carne de vită înlocuită cu carne de cal


Un afacerist din Homocea a primit o amendă de 30.000 lei din partea inspectorilor Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea pentru că a substituit carnea de vită cu carne de cal. Reprezentanții DSVSA au declarat că firma era înregistrată într-un județ vecin fiind un intermediar între producătorul cărnii de vită din Vrancea și firma de procesare cu sediul în alt județ. Analizele efectuate pe probe pre-levate în vederea testării pentru determinarea speciei au confirmat faptul că unitatea recepționase de fapt carne de cal, în loc de carne de vită. Evenimentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute. „Substituirea a fost realizată de către o firmă care era intermediarul între unitatea de abatorizare și unitatea de procesare. Pe traseu a fost înlocuită cantitatea de carne de vită cu carne de cal. Noi am fost sesizați de unitatea de procesare și în urma verificărilor am dispus sancționarea firmei intermediare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DSVSA, Adrian Rădulescu.
În total a fost substituită o cantitate de 400 kilograme carne de vită. Ca urmare, întreaga cantitate de 9.300 de kg a fost confiscată și dirijată către o unitate de neutralizare. În acest caz, investigațiile continuă, extinzându-se cercetările.
Homocea este o zonă recunoscută pentru tăierile ilegale de animale. În urmă cu câteva luni, reprezentanții DSVSA au dispus incinerare a circa 400 de kilograme de carne de cal pentru care nu erau documente de proveniență. Evenimentul a fost descoperit în raza localității Adjud, în baza unei informații furnizate de Serviciul de Informații și Protecție Internă.
De asemenea, în luna mai a.c., magistrații vrânceni au condamnat doi dintre măcelarii cailor de la Homocea și Ploscuțeni, acuzați de evaziune fiscală, dar și de faptul că au vândut carne de cal în loc de carne de vită după ce sacrificau animalele direct în grajduri fără cele mai mici măsuri de igienă.
La domiciliile celor patru persoane implicate în acest caz au fost identificate 12 cabaline vii și 10 seturi de organe provenite din sacrificarea ilegală a animalelor, fiind incinerate peste 1.200 kilograme de carne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?