Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Îngrijirea pielii în timpul toamnei


Este puțin probabil ca după o vară petrecută mai mult sau mai puțin sub razele directe ale soarelui, pielea dumneavoastră să nu prezinte unele semne de uzură. De aceea, toamna este cel mai potrivit sezon pentru administrarea tratamentelor cosmetice. Fie că sunt realizate cu scopul de a corecta unele deficiențe, pentru a întâmpina cum se cuvine sezonul rece, sau pur și simplu din grijă, ele sunt indispensabile în redobândirea pielii frumoase și sănătoase.
 
Exfolierea
Primul lucru asupra căruia trebuie să insistați este exfolierea, adică curățarea celulelor epiteliale moarte de la suprafața și în adâncimea țesutului, cu ajutorul produselor specializate. Pielea conține melanină, o substanță care atrage razele UV oferindu-i acesteia  nuanța de „bronz”. Dacă pielea nu este exfoliată la timp și corespunzător, cu trecerea anilor pot apărea „petele de vârstă”, care constau în hiperpigmentarea țesutului în zonele cele mai expuse (umeri, față, gât etc) ale corpului. Recomandare: Nu exfoliați tenul mai mult de 2 ori într-o săptămână, ați putea avea de asemenea probleme de sănătate.                                
 
Hidratarea
În timpul verii pielea are tendința de a se usca din cauza căldurii și a lipsei de apă, iar ridurile fine încep să își facă apariția. Acum însă este momentul să hrănim, să hidratam și pregătim pielea pentru zilele reci care vor urma. Nu alegeți cremele faciale la întâmplare, ci în funcție de tipul dumneavoastră de ten. Pielea uscată are nevoie de o îngrijire în plus, dacă vă încadrați în această categorie optați pentru produse cu textură mai groasă și cu un conținut ridicat de vitamina C. De asemenea, este important să se aplice cremă hidratantă de două ori pe zi, dimineața și seara după demachere. Nu neglijați nici restul corpului, după duș aplicați pe pielea umedă o loțiune de corp care vă inspiră încredere. 

Alimentația  
Pielea frumoasă nu se obține numai cu ajutorul produselor cosmetice, ci și cu sprijinul unei alimentații sănătoase, bazată pe multe vitamine. De fapt, indiferent cât de sofisticate sau scumpe vor fi tratamentele pe care le urmați, nu veți ajunge la nici un rezultat dacă sănătatea nu va veni și din interior. Dieta ar trebui să includă fructe de sezon (mere, pere, struguri etc), legume (morcov, varză, etc), grăsimi „bune” precum cele din peste, ulei de măsline și ulei din semințe de in.
 
Asigurați-vă că dieta dumneavoastră include:
Vitamina C – este un puternic oxidant, ajută la regenerarea țesuturilor lezate de soare și participă la formarea colagenului
Vitamina E – este un antioxidant care protejează organismul de radicalii liberi. Calmează și vindecă pielea lezată.
Vitamina A – este necesară pentru buna funcționare a celulelor din piele.
Zincul – este extrem de important pentru sănătatea pielii. Acesta ajută la vindecarea petelor, reduce inflamația și ajută la combaterea acneei.
Acizii grași Omega 3- îmbunătățesc textură pielii, hrănind pielea din interior
Magneziul – îmbunătățește circulația sângelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?