Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Greşelile AJPS, plătite de mămici


Mămicile care încheie concediul de creșterea copilului trebuie să verifice cu atenție suma primită în ultima lună de „vacanță”. Asta pentru a evita o eventuală executare silită din partea Agenției pentru Prestații Sociale (AJPS) Vrancea.
Diana, din Focșani, și-a încheiat concediul pentru creșterea copilului la jumătatea lunii septembrie. Ar fi trebuit să primească indemnizația la jumătate, dar AJPS i-a virat pe card suma aferentă unei luni întregi. I-ar fi prins bine banii, numai că auzise că nu are dreptul la toată suma, pentru că indemnizația trebuie calculată în funcție de zilele cât a fost în concediu. A sunat la AJPS, de unde i s-a spus că nu se știe de unde a plecat greșeala, mai ales că în calculatoarele instituției Diana figura cu indemnizația redusă. Deși nu are nici o vină, tot ea trebuie să meargă la AJPS să returneze banii. „De abia m-am angajat și acum ce fac, încep să-mi iau libere din cauza unei chestii pentru care nu sunt vinovată? De ce să plătesc eu comision bancar, când greșeala este a lor? Să îmi ia ei banii de pe card, că ei au greșit, nu să mă plimbe pe mine pe drumuri. Să zică mulțumesc că am avut bunul simț și am sunat să-i întreb dacă nu cumva au greșit”, ne-a declarat Diana.
Directorul AJPS, Vicențiu Micheci, susține că banii se acordă proporțional cu perioada în care este în concediu. „Dacă a primit mai mulți bani, recomand să vină să comunice și să semneze un angajament de plată pentru recuperarea sumei necuvenite. Unde se întâlnesc erori, recuperăm suma prin emiterea unui titlu executoriu”, susține Micheci.
Alocația copilului, în luna în care împlinește 2 ani, se acordă integral, chiar dacă cel mic s-a născut la începutul sau jumătatea lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?