Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Festival de artă religioasă la Brazi


Mănăstirea Brazi a găzduit, sâmbătă, cea de-a III-a ediție a Concursului Interjudețean „Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi”, organizat, în perioada 22-24 septembrie, de Liceul „Ioan Slavici”, Primăria Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Protoieria Panciu, în parteneriat cu Inspectora-tul Åžcolar Județean. În finalul manifestărilor de la Mănăstirea Brazi, juriul, prezidat de preotul Ion Dragu, inspector de specialitate religie ortodoxă, a anunțat elevii  care s-au remarcat la cele patru secțiuni ale concursului.
La Creație creștină, categoria Gimnaziu, locul I a fost obținut de Bogdan Ionuț Cotîrlan, de la Åžcoala Cîrligele, locul II de Ana Maria Maric, de la Åžcoala Irești și locul III de Denisa Dinu, de la Åžcoala Găgești. La categoria Liceu, premianții au fost Cristina Cioarec, de la Colegiul „Gh. Asachi” din Focșani, Ionuț Georgel Olaru, de la Liceul „Ioan Slavici” din Panciu și Rodica Dinu, de la Grupul Åžcolar Mărășești.
Cei mai buni de la Artă creștină, categoria Învățământ Primar, au fost Evelina Enache și Ion Temătoru, de la Palatul Co-piilor Focșani și Åžcoala Spulber, Lăcrămioara Popa și Corina Ioana Spulber, de la Palatul Copiilor Focșani și Åžcoala Å¢ipău, Mihaela Cruceanu și Nicolae Mihai, de la Palatul Copiilor Focașni și C.Åž.E.I „Elena Doamna”, în timp ce la Gimnaziu, po-diumul a fost ocupat de Indra Sandu și Andreea Frunză, Liceul Tehnologic Panciu, Alexandra Dițoiu și Mihail Emilian Mihalcea, de la Åžcoala 11 Buzău și Åžcoala 2 Mărășești, precum și de Andreea Stanciu și Amelia Pîrlea, de la Åžcoala Pufești și Liceul Tehnologic Panciu.
La Cântec de toacă, pe locul I s-au situat Andrei Holbea, Andrei Decuseară și Marina Dragu, pe locul II Mihail Pătrășcanu, Narcis Marin și Tudorache Gabriel, pe locul III Teodora Popovici, Ionuț Ciobotea și Marian Nan, iar mențiuni au luat Cătălin Filimon, Anca Iosif și Valentin Dabija.
La Muzică Psaltică, câștigătorii la categoria Liceu au fost Corul „Cantabile”, al Liceului „Ioan Slavici” din Panciu, coordonat de Andrei Manovici, duetul vocal Marina și Marina Dragu, de la Colegiul „Al. I. Cuza” din Focșani și Mariana Hurjui, de la Parohia Năruja. La Gimnaziu, laureații au fost Corul „Sf. Nectarie”, dirijat de preotul Vasile Dabija, de la Ghimicești, Grupul „Melos” de la Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud și Grupul „Dănuț” de la Centrul de Zi „Dănuț” din Broșteni. La aceeași secțiune s-au mai remarcat Maria Popa, de la Åžcoala Câmpuri, ocupanta locul II la ciclul primar, Daniela Docan, de la Centrul de Zi „Dănuț” din Broșteni și Maria Hulea, de la Åžcoala Pufești, ambele câștigătoarele unor mențiuni la categoria Gimnaziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?