Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cinci soluţii pentru o piele curată


Aveți pungi sub ochi sau puseuri de acnee? Puteți să le combateți eficient cu ajutorul a cinci soluții „casnice”, pentru a avea o piele curată și sănătoasă.

1. Pungi sub ochi
Factorii genetici, deshidratarea, alcoolul și sarea în exces pot face ca ochii dumneavoastră să pară întunecați și umflați. Această soluție de „dezumflare” a ochilor conține antioxidanți, cofeină și astringenți.
Ingrediente: 1 castravete tăiat în rondele, 2 linguri de miere și ceai alb
Fierbeți 8 cești de ceai alb, adăugați mierea și răciți amestecul la temperatura camerei. Adăugați fe-liile de castravete. Răciți la frigider timp de 4 ore și aplicați apoi feliile de castravete peste pleoape timp 2-4 minute.
Soluții pe termen lung: Pelleve (o procedură de reîntinerire a pielii) sau alte tratamente de subțiere a pielii, combinate cu aplicarea unei creme pentru ochi.

2. Arsuri solare sau piele iritată
Oricine, cu orice tip de piele, se poate arde dacă stă prea mult la soare, în special în zilele în care pe cer sunt și câțiva nori, când oamenii renunță la crema de protecție solară, crezând că soarele nu este prea pu-ternic. Nu trebuie să vă lăsați înșelați de acei nori – acestea sunt zilele în care se produc cele mai multe arsuri solare. Această mască este eficientă și contra petelor de roșeață sau dacă pielea dumneavoastră este iritată din alte cauze. Consultați un dermatolog dacă iritația se agravează sau dacă durează mai mult de o săptămână.
Remediu rapid: Mască din iaurt și miere, cu efect calmant
Amestecați 1-2 lingurițe de miere cu sucul unei jumătăți de lămâie și 1 iaurt mic integral. Adăugați un albuș de ou și amestecați. Aplicați pe față și lăsați compoziția pe piele timp de 15 minute. Åžtergeți cu o cârpă umedă și aplicați o cremă hidratantă.
Soluții pe termen lung: Seruri antioxidante și teste anuale contra cancerului de piele. Dacă aveți pete de roșeață, consultați un dermatolog pentru a stabili împreună un plan de tratare.

3. Acnee
Acneea nu este doar o boală a adolescenților, ci poate să afecteze multe persoane. Multe dintre acestea nu au suferit de acnee decât după vârsta de 20 de ani sau chiar 30 de ani.
Remediu rapid: Tratament contra acneei
Ingrediente: un sfert de ceașcă de apă fierbinte, 1 lingură de sare Epsom (sulfat de magneziu), 2 pastile de iod și un sfert de lingură de ulei extras din arbustul de ceai
Amestecați apa fierbinte cu sarea Epsom, iodul și uleiul de arbust de ceai. Lăsați amestecul să se răcească până când poate fi aplicat pe piele. Îmbibați un bețișor pentru urechi în acest amestec și aplicați peste punctele negre. Acest tratament le face să se desfacă și, astfel, pot fi exfoliate cu o perie.
Soluții pe termen lung: dispozitivul Isolaz, dispozitivul Tanda LED și tehnologia ematrix cicatrizantă
4. Scalp uscat sau păr uscat
Senzația de mâncărime – și de exfoliere – a scalpului uscat este neplăcută și rușinoasă. Părul uscat este lipsit de strălucire și dificil de coafat.
Remediu rapid: Balsam cu nucă de cocos, ou și lămâie
Ingrediente: un sfert de ulei de nucă de cocos, două gălbenușuri și o lingură de suc proaspăt de lămâie
Amestecați ingredientele, aplicați pe scalp și pe păr, iar apoi puneți o cască de baie. Lăsați să intre în piele timp de 15-20 de minute. Pentru a îndepărta această mască, aplicați șampon și masați, înainte de a clăti. Aplicați balsam de păr.
Soluții pe termen lung: Folosiți un șampon și un balsam concepute pentru scalp uscat. Dermatologul dumneavoastră ar putea să vă prescrie o soluție pe bază de cortizon ce trebuie folosită intermitent, atunci când este nevoie.

5. Piele uscată și lipsită de strălucire
Pielea uscată poate fi o problemă a întregului corp. Această soluție este excelentă pentru hidratarea pielii uscate și normale, nu doar a feței.
Remediu rapid: Curățare cu o sare exfoliantă hidratantă
Ingrediente: 1 ceașcă de sare de mare, un sfert de ceașcă de ovăz măcinat, șase linguri de ulei de se-mințe de in, 8 picături de ulei de mușcată
Amestecați ingredientele și aplicați-le pe corp, masându-vă pielea, înainte de duș. Clătiți cu apă rece. Bateți cu palma, ușor, deasupra zonelor de piele uscate și apoi hidratați.
Soluții pe termen lung: Folosiți emolienți – creme bogate în ceramide – înainte de a merge la culcare, deoarece pielea dumneavoastră pierde cea mai mare cantitate de apă pe timpul nopții. Evitați să folosiți ingrediente precum acidul salicilic și acidul glicolic, deoarece aceste substanțe pot să irite și să sporească suprafețele de piele uscată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?