Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

O nouă metodă anti-stres: MBSR


Patru litere magice: MBSR de la Mindfulness Based Stress Redu­cti­on și stresul dispare. Este o metodă foarte apreciată la New York pentru că reușește să țină sub control stresul, factor de risc menționat într-o listă lungă de boli severe, dar și să prelungească starea de bine, de relaxare dobândită în vacanța de vară.
De când medicul Jon Kabt Zinn a conceput și a lansat noua metodă anti-stres, la New York se spune, mai în glumă, mai în serios, că oamenii sunt mult mai destinși. Biolog american, Jon Kabat Zinn este profesor emerit la Universitatea Medicală din Massachusetts, informează www.jurnalul.ro.
El a conceput metoda MBSR combinând meditația cu unele tehnici de yoga. Principiul de bază al metodei constă în acceptarea situațiilor tensionate de zi cu zi. Potrivit profesorului Jon Kabat Zinn, negarea senzației de stres, a gândurilor negative sau a disconfortului fizic este inutilă și dăunătoare. Rezolvarea vine din acceptarea acestora. Nu este ușor, admite cercetătorul ame­rican. Dar se învață! Într-un program de opt săptămâni, adepții metodei MBSR deprind gestionarea stresului prin forțele proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?