Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Funcţionarea Muzeului, sub semnul întrebării


Muzeul din Piața Unirii ar putea fi nefuncțional, până când Guvernul va schimba condițiile de angajare. În prezent, instituțiile publice pot angaja un om numai dacă au șapte posturi libere.
Pentru funcționarea muzeului din Piața Unirii, proaspăt construit, este nevoie de cel puțin cinci oameni. Primăria Focșani a recepționat deja Muzeul și în prezent face demersuri pentru achiziționarea de mobilier, necesar funcționării în bune condiții. După ce va fi mobilat și aranjat, construcția va fi predată pe bază de inventar Muzeului Vrancei. „Deocamdată, achiziționăm mobilier specific activității pentru care este destinată construcția. După ce va fi funcțională, clădirea va fi predată pe bază de inventar Muzeului Vrancei, care se va ocupa de gestionarea activității și de angajarea oamenilor”, ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matișan.
Aici apare și problema. Pentru faptul că angajările au fost blocate de Guvernul Boc, Muzeul din Piața Unirii ar putea fi deschis după care închis, din lipsă de angajați.
Pentru a se putea desfășura activități, Muzeul ar avea nevoie de trei paz-nici, sistem de alarmă și doi muzeografi. Directorul Muzeului Vrancei, Horia Dumitrescu, susține că deocamdată nu i s-a comunicat nimic cu privire la preluarea Muzeului din Piața Unirii. „Deocamdată este al primăriei. Nouă nu ni s-a comunicat nimic. Atunci când se va aduce în discuție această problemă, voi face toate demersurile necesare pentru a respecta legea”, ne-a declarat Horia Dumitrescu.
Chiar dacă s-ar putea angaja paznici sau muzeografi, Muzeul ar mai avea nevoie și de un spațiu amenajat pentru aceștia.
Viceprimarul Bogdan Matișan susține, totuși, că până la momentul predării, Muzeul va avea toate dotările pentru a putea funcționa. Rămâne, însă, problema angajării celor cinci oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?