Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cămin Cultural inaugurat la Răstoaca


Locuitorii comunei Răstoaca au participat ieri, la inaugurarea Căminului Cultural, amplasat peste drum de clădirea Primăriei. La tăierea panglicii au participat cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Mircea Diaconu și Dragoș Bârlădeanu, consilierul județean Laurențiu Marin și Iulian Matache, director în cadrul instituției.

Fostul cămin, care aparținea primăriei, a fost demolat, iar pentru refacerea clădirii au fost nevoie de 720.000 de lei, bani din bugetul local. „Această clădire am construit-o pentru a avea un lăcaș de cultură modern. Noi am avut o clădire veche, pe care am demolat-o, avea peste 40-50 de ani. Am făcut acest lăcaș de cultură, unde tinerii satului vor veni pentru a vizona un spectacol, pentru a se pregăti în domeniul calculatoarelor, pentru teatru, dans și muzică. Clădirea, sperăm noi, o vom dota cu tot ce trebuie. Deocamdată, avem foarte puține dotări. Poate anul viitor se va rezolva”, a declarat Vasile Dima, primarul comunei Răstoaca. Singura nemulțumire a edilului este legată de deciziile luate de PDL, care îi afectează pe toți cetățenii comunei. „Sperăm cu toții, la nivelul comunei, să schimbăm cât de cât politica de la nivelul Guvernului PDL, în care toate resursele financiare merg numai la primăriile PDL, iar la cele din Uniunea Social Liberală nu ajunge niciun leu. Sperăm ca toți cetățenii din România și în special cei din comuna Răstoaca, la anul să voteze cu toții schimbarea. Ceea ce fac pedeliștii astăzi, este foarte prost”, a adăugat edilul.
Dima speră ca anul viitor să poată aduce în comună canalizarea, să asfalteze drumurile, dar și alte investiții pentru ca locuitorii să simtă că fac parte dintr-o comunitate prosperă.
Primarul se poate lăuda cu o clădire a administrației locale refăcută integral, dar și cu un parc, ce măsoară 1.560 de metri pătrați. Pentru construirea parcului au fost cheltuiți, tot din bugetul local, 90 de mii de lei. Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Diaconu, l-a felicitat pe primar pentru realizările de până acum. „Domnul Dima s-a angajat să susțină publicarea monografiei comunei Răstoaca și pentru acest lucru țin să-l felicit. De când este primar, parcă s-a schimbat ceva în acestă localitate. Peste drum avem o primărie, ceva mai departe avem un parc, aici avem un Cămin Cultural foarte frumos. Așa ar trebui să fie în fiecare localitate pentru că biserica, școala și familia sunt pilonii pe care se sprijină societatea românească”, a spus Mircea Diaconu. După momentul inaugural, au urmat cântece și poezii recitate de elevii din comună.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?