Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Australopithecus sediba prezintă trăsături umane


Paleontologii au descoperit trăsături parțial umane și parțial simiene la o serie de fosile bine conservate, care datează din urmă cu aproximatv două milioane de ani, descoperite în 2008 într-o peșteră din Africa de Sud.
Fosilele speciei, numite Australopithecus sediba, au fost descoperite în august 2008, la Malapa , și aparțineau unei specii neclasificate pre-umanoide, din urmă cu circa două milioane de ani, explicau oamenii de știință în aprilie 2010. Primele cercetări au arătat că membrii speciei Australopithecus sediba mergeau în poziție verticală și împărtășeau multe trăsături fizice cu cele mai vechi specii umanoide cunoscute. Totuși, cele mai recente cercetări au descoperit că specia Australopithecus sediba comportă și trăsături apropiate celor ale omului modern. Specia avea membre superioare similare celor umane, glezne sofisticate și un creier mic, dar avansat, cu o formă care o apropie mai mult de om decât de cimpanzeu.
De asemenea, cercetătorii au mai subliniat că mâinile speciei sugerează că aceste viețuitoare își făureau singure unelte, pe care le și foloseau.
Cercetătorii au mai sugerat că acesta ar putea fi „veriga lipsă” în lanțul evoluției de la maimuțe la Homo sapiens și ar putea duce la reconside-rarea arborelui genealogic al omului modern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?