Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Puncte mobile de informare preventivă


În contextul marcării Anului european al voluntariatului, ieri, reprezentanții  Serviciului Vo-luntar pentru Situații de Urgență al municipiului Focșani au organizat în municipiul Focșani, în colaborare cu colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, două puncte mobile de informare preventivă. 
Unul dintre acestea a fost amplasat în Piața Moldovei, iar celălalt în Piața Sudului. Cu acest prilej, s-au distribuit persoanelor aflate în trecere materiale cu recomandări de apărare împotriva incendiilor în locuințe individuale și anexe gospodărești, de protejare și intervenție în cazul descoperirii munițiilor neexplodate. De asemenea, broșurile cuprindeau reguli de pregătire antiseismică, protecție, comportare și acțiune a populației în caz de cutremur. 
Serviciile voluntare pentru situații de urgență se constituie ca servicii publice descentra-lizate în subordinea consiliilor locale ale municipiilor, orașelor și comunelor. Acestea, ca și serviciile de urgență profesioniste, au ca scopuri principale: apărarea vieții, bunurilor și mediului împotriva incendiilor și dezastrelor, precum și realizarea măsurilor de protecție civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?