Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Apa de ploaie şi beneficiile ei


Ploaia reprezintă viața oricărei grădini și totodată înfrumusețarea ei. Totuși în zilele toride de vară udăm plantele cu furtunul sau cu stropitoarea, iar acest lucru poate fi costisitor. De aceea, indicat ar fi să strângem apa de ploaie și să o folosim atunci când este cazul.
Colectarea apei de ploaie deține o lungă tradiție. Încă din Antichitate grecii și românii erau conștienți de importanța extraordinară a acesteia, iar prin urmare știau să o prețuiască. De aceea ei construiau cisterne imense pentru a o păstra acolo. Apa de ploaie nu a fost folosită doar pentru băut, ci și pentru spălat, pentru udatul grădinilor și pentru adăparea vitelor.
În zilele noastre acest obicei nu se mai întâlnește foarte des și nu este de mirare, deoarece de la robinet curge oricând apă curată în ce cantitate avem nevoie. Totuși, aceasta poate deveni costisitoare dacă se întâmplă ca toată vara să fie temperaturi foarte ridicate. 
Un alt motiv pentru care apa de ploaie este foarte practică are legătură cu duritatea ei. Apa de la robinet conține, în funcție de regiune, foarte mult calcar și nu este bine tolerată de anumite plante din grădină. Același lucru se întâmplă și cu clorul, flourul sau ozonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?