Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Echipa probabilă a României la primul meci oficial


În sânul lotului tricolor s-a dus, și se va mai duce, un adevărat „război rece”. Banderola a devenit „comoara blestemată” de la națională. Ultimii patru jucători care au purtat-o (cu excepția lui Marica, cel ce a avut-o conjunctural) au dispărut din lotul României și în continuare aceasta stârnește discuții aprinse. Marica și Raț au fost până acum marii perdanți, dar azi căpitanul se va alege dintre ei. „Nu dau foarte mare importanță acestui subiect”, spunea Victor Pițurcă. Cuvintele tehnicianului nu sunt valabile însă și pentru elevii săi. „Marica și Raț își doresc la fel de mult să fie căpitani și ambii au argumente favorabile!”, spun oamenii din anturajul naționalei.

Mutu, la revenire: „Răzvane, pune-mă căpitan!”

Între Cristi Chivu și Adrian Mutu s-a dat prima luptă din vestiar pentru banderola de căpitan. A câștigat-o interistul, dar „Briliantul” a căutat să o recupereze cu fiecare ocazie. Cea mai recentă a fost în Bosnia, când Chivu s-a accidentat cu câteva zile înaintea meciului. „Mutu abia fusese rechemat la lot de Răzvan Lucescu, iar cu o zi înaintea partidei de la Zenica, la cină, s-a dus la antrenor și i-a cerut să fie căpitan!”, povestesc sursele federale.
Lucescu jr a fost pus în fața unei situații delicate, întrucât mulți dintre jucători nu ar fi reacționat pozitiv dacă lui Mutu i-ar fi fost dată banderola: „Trecuseră doar trei zile de la revenirea sa! Nu ar fi fost corect”. Cei de a căror reacție se temea cel mai mult fostul selecționer erau chiar actualii pretendenți la preluarea banderolei: Marica și Raț. Așa că a ales soluția de compromis: Tamaș. „Gabi e un om dintr-o bucată, care nu aparține niciunei bisericuțe de la lot și nimeni nu ar fi avut curajul să-i reproșeze ceva”, explică aceleași surse FRF.

Ciprian cu vorbele, Adi cu banderola

Retragerea lui Chivu de dinaintea returului cu Bosnia a redeschis bătălia. Favorit părea până la un moment dat Marica, jucătorul lui Schalke 04 vorbind și în presă în calitate de căpitan înainte ca decizia să fie oficială. Surprinzător, Răzvan a preferat ca Mutu să poarte banderola în victoria cu echipa lui Dzeko. Lui Marica i-a rămas doar consolarea de a conduce de pe teren naționala în America de Sud, acolo de unde au lipsit cam toți cei care puteau pretinde a fi căpitanii României.

Aduce și retrageri!

Înaintea primului meci oficial din mandatul lui Pițurcă au mai rămas doar doi dintre cei care în urmă cu un an tindeau să devină liderii echipei: Raț și Marica. Ei își dispută supremația în vestiar, după ce Chivu și Rădoi s-au retras, iar Mutu și Tamaș au fost excluși. Practic, ultimii patru căpitani ai României au dispărut! Favorit e fundașul lui Åžahtior, îndreptățit de cele peste 70 de selecții: „O să aleg jucătorul cel mai experimentat și cel mai valoros”, spunea selecționerul la începutul săptămânii, iar Raț corespunde perfect. Interesant este că atât Raț, cât și Marica au anunțat în diferite cercuri că ar fi tentați să renunțe la națională după Luxemburg dacă nu vor avea banderola.
Liderii tricolorilor râvnesc la funcția de căpitan, chiar dacă n-o recunosc public. Răzvan Raț va fi aproape sigur cel desemnat de Pițurcă să îi conducă naționala pe teren în meciul de azi. „Am decis în proporție de 51% cine va purta banderola în meciul cu Luxemburg. Mai am timp până la ora meciului să iau o decizie definitivă”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?