Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Formele opulente şi cura de slăbire


Canoanele frumuseții s-au tot schimbat de-a lungul vremii. În secolele XX și XXI se pare că sunt influențate mai mult că oricând de realizările financiare sunt de părere cercetătorii de la Universitatea Mercyhurst din Pennsylvania; aceștia au descoperit legătura dintre frumusețe, cură de slăbire și bani.
Psihologii susțin că bărbații preferă femeile opulente în perioadele dificile din punct de vedere financiar și când indicele la bursă crește, bărbații sunt atrași de formele mai fine ale femeilor care sunt mai slabe, par mai vulnerabile și dau impresia că cer protecție. Explicația pare a fi destul de simplă. În vremurile bune aceștia își iau în serios rolul și vor să protejeze și să ofere, iar în vremuri de restriște doresc o femeie care să aibă grijă de ei și un surplus al formelor le dă această convingere.
Astfel se pare că în perioadele în care șomajul este în creștere, la mare căutare sunt femeile mai în vârstă, cu greutate mai mare și trăsături ale feței mai dure, o astfel de femeie inducând bărbatului siguranță.
 
Ce induce siguranță femeii?  
Gena obezității a fost descoperită, este vorba de gena GAD2 și face parte din cromozonul 10. De ea sunt legate speranțele de vindecare a milioane de oameni. În anumite cazuri nu doar mâncarea provoacă creșterea în greutate, ci posibile deviații genetice. S-a constatat că genă stimulează prin intermediul unei enzime un mesager chimic al creierului care reglează apetitul și influențează secreția de insulină. Cercetările sunt abia la început și se speră că în viitor obezitatea nu va mai fi o problemă. Această descoperire poate scăpa persoanele obeze de complexul de vinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?