Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

„Wannabes”, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Fălticeni


Trupa de teatru „Wannabes”, din Panciu, va participa, începând de astăzi, la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”, de la Fălticeni. Acesta se va desfășura în perioada 1-4 septembrie, ziua de astăzi fiind rezervată mai multor evenimente legate de teatru. „Este vorba despre deschiderea unei expoziții de artă fotografică, de două workshop-uri, un recital de poezie, susținut de studenți de la Facultatea de Arte a Universității «Hyperion» din București și două spectacole de teatru, unul dintre ele fiind al UNATC”, ne-a declarat Cătălin Sfîrloagă, îndrumătorul artistic al trupei păncene.
Concursul propriu-zis va debuta mâine dimineață, de la orele 9.00, cu secțiunea Interpreți. La Monolog, păncenii vor fi reprezentați de „ve-teranii” Cătălin Mocanu, cu „Mâncătorul de carne”, de Matei Vișniec, Oana Miron, cu „Bărbatul din Balcani”, de același autor, și Noemi Tătaru, cu „Nesimțitul călător”, de Radu Paraschivescu. La Recitare poezie, vor intra în concurs Iris Tiron, cu o creație proprie, intitulată „Cât de dor îmi e de tine…”, Cătălina Mazăre, cu „Fotografii”, de Radu Gyr, în timp de Leonid Carabă și Elena Mazăre vor interpreta poeziile „Un duel”, respectiv „Cioara”, ambele scrise de George Topârceanu.
Concursul destinat trupelor de teatru, la care vor veni trupe din București, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Botoșani, Roman, Fălticeni și din Ucraina, se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 1-2 septembrie. În cadrul acestei secțiuni, „Wannabes” va prezenta spectacolul „Medeea”, după Euripide.
Gala extraordinară a decernării premiilor, care vor fi stabilite de juriul prezidat de actrița Draga Olteanu Matei, va avea loc vineri seară, de la orele 18.00.
Important de precizat este faptul că, și de această dată, deplasarea actorilor pănceni a fost finanțată de primarul Ion Petre.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?