Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Astăzi începe Bacalaureatul de toamnă


Absolvenții de clasa a XII-a care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul în cadrul sesiunii din vară, candidații respinși din seriile anterioare, dar și cei care au absentat în cadrul primei sesiuni intră, începând de astăzi, în febra sesiunii din toamnă a examenului. În cadrul primei probe, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, vor fi evaluați 127 candidați. Cea de-a doua probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va avea loc în perioada 23 -24 august și vor fi testați 136 candidați. Probele orale se vor încheia spre sfârșitul săptămânii, în perioada 25 – 26 august fiins așteptați să își etaleze cunoștințele 129 candidați.
Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română, se va susține pe 29 august. Pentru această probă s-au înscris 904 candidați. Examenul continuă două zile mai târziu, adică pe 31 august, cu proba obligatorie a profilului la care sunt așteptați să ia parte 1.315 candidați. Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat se încheie în data de 2 septembrie cu proba la alegere a profilului și specializării. Cei mai mulți dintre candidați, mai exact 584, vor susține proba la biologie, în vreme ce alți 256 candidați au optat pentru fizică și doar 26 pentru chimie. Primele rezultate vor fi afișate duminică, 4 septembrie, și tot în cursul aceleeași zile, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații.
În cazul celor care nu vor reuși să promoveze nici în cadrul acestei sesiuni, singura lor șansă mai este abia în cadrul examenului de Bacalaureat din vara anului 2011.
În Vrancea examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie va fi susținut de 1.758 candidați, deși în prima sesiune au fost respinși 1.877 absolvenți, promovabilitatea fiind de numai 39,90%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?