Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Liceul Teoretic Odobeşti a câştigat o tabără de leadership la Concursul Naţional EcOprovocarea

Patru elevi şi un profesor, de la Liceul Teoretic „ Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, vor merge în tabăra de leadership pentru mediu, organizată la Cheia, în judeţul Prahova, în perioada 28 august – 1 septembrie. Acest lucru este posibil în urma clasării pe locul 3, pe ţară, la Concursul Naţional EcOprovocarea. Liceul odobeştean a participat la acest concurs ecologist cu 5 echipe – de conştientizare, plantări arbori, târguri de economie circulară, reciclare, igienizare, coordonate de profesorii: Amalia Rusu – director adjunct, Beatrice Pană, Mioara Cucu, Oana Miron şi Ema Dragomir. Elevii participanţi şi profesorii din echipele înscrise la concurs vor primi diplome de ecoambasadori, iar cei care au ajutat la activităţi vor primi diplome de voluntariat.

Tabăra de leadership pentru mediu este un eveniment de dezvoltare personală şi profesională la care vor participa aproape 100 de elevi şi profesori din ţară, reprezentanţi ai instituţiilor publice – inspectorate şcolare, agenţii de protecţia mediului şi primării, precum şi reprezentanţi ai finanţatorilor – Tenaris Silcotub, Raiffeisen Bank, L`Oreal şi Eximtur. Pe durata evenimentului, elevii vor participa la activităţi educative prin care îşi vor dezvolta abilităţi de lider şi vor fi ghidaţi de traineri cu experienţă în lucrul cu liceeni, participând la sesiuni educative structurate pe subiecte atractive pentru vârsta lor, la drumeţii în natură şi întâlniri cu autorităţile locale sau cu reprezentanţii sponsorilor. Cazarea, masa şi materialele promoţionale, dar şi transportul de la Braşov la Cheia şi retur sunt asigurate de organizatori. Liceul Teoretic Odobeşti a primit felicitări din partea organizatorului „Viitor Plus”, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Bucureşti pentru implicarea de care a dat dovadă, pe parcursul concursului care s-a desfaşurat timp de şapte luni.

„Mă bucur să aud că ați realizat cât de important este impactul oricărui gest, oricât de mărunt atât asupra mediului, cât și asupra educației copiilor şi mă bucur foarte mult că veți fi alături de noi în Tabăra de leadership pentru mediu care se va desfășura la Cheia, judeţul Prahova, între 28 august și 1 septembrie. Vă felicit pentru efortul depus și mai ales pentru fairplay. Abia aștept să lucrăm împreună şi anul școlar următor”, a transmis Anna Berza, managerul de proiect de la EcOprovocarea.

„Locul 3 la Concursul Naţional EcOprovocarea, în top 3 licee pe ţară cu cele mai bune rezultate la activităţi de ecologie, ne onorează. Chiar dacă nu ne-am fi clasat în top, tot am fi avut multe de câştigat pentru elevii noştri: spirit de echipă, abilităţi de organizare, relaţionare, comunicare, negociere, şlefuirea abilităţilor practice. Creativitate. Bătălia a fost grea: 46 de licee înscrise la conştientizare, 23 la târguri, 33 la plantări, 28 la igienizare, 40 la reciclare. Am avut o echipă foarte bună alături. Am colaborat foarte bine cu celelalte colege şi am avut voluntari foarte buni. Conducerea liceului ne-a sărit în ajutor ori de câte ori am avut nevoie”, a declarat unul dintre profesorii coordonatori, de la Liceul Teoretic Odobeşti.

Pe durata concursului, elevii şi profesorii, ajutaţi de mai mulţi voluntari, au organizat diferite târguri cum ar fi: „Târgul micului inventator”, „Târgul de cărţi”, „Târgul de prăjituri”, „Târgul de mărţişor”, activităţi de donaţii, activităţi de conştientizare privind protecţia mediului, în şcoală şi chiar la biserica din apropierea liceului, plantări de copaci la Rugineşti cu ajutorul voluntarilor pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi în colaborare cu Direcţia Silvică Vrancea, plantare de salcâmi la Mănăstirea Brazi, ecologizări, activităţi de reciclare în urma cărora au fost strânse 1800 de kilograme de materiale reciclabile.

Profesor Ema Dragomir – Liceul Teoretic Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?