Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Guvernul nu alocă bani pentru refacerea drumurilor distruse de ploi


Guvernul Boc refuză să aloce bani pentru refacerea drumurilor comunale distruse de precipitațiile abundente din acest an. În această situație se află și comuna Spulber. Drumurile comunale și de interes local din Spulber, una dintre cele mai greu accesibile comune din Vrancea, au fost distruse în cea mai mare parte de ploile abundente din ultimele luni. Comisiile trimise de la Prefectură pentru a evalua pagubele cauzate de ploi „s-au plimbat” fără a rezolva nimic, acuză primarul Vasile Rusu. Edilul spune că aceeași problemă a avut-o și în 2010, când drumurile au fost distruse, dar guvernul nu a alocat niciun leu pentru refacerea lor. Rusu spune că pentru a nu lăsa oamenii izolați a fost nevoit să aloce tot bugetul comunei pentru repararea drumurilor.

În anii 2010 și 2011, drumurile comunale și de interes local din Spulber au fost grav afectate de precipitațiile abundente care au căzut în acești ani. Practic au fost afectate toate drumurile care leagă satele și cătunele acestei comune. Primarul din Spulber, Vasile Rusu, spune că Guvernul refuză să aloce bani pentru repararea acestor drumuri, iar comisiile trimise de la Prefectura Vrancea pentru a evalua pagubele cauzate de ploi, „doar s-au plimbat” fără a rezolva nimic. Acesta a mai spus că aceeași problemă a avut-o și în 2010, când drumurile au fost distruse, dar guvernul nu a alocat niciun leu pentru refacerea lor. Rusu spune că pentru a nu lăsa oamenii izolați a fost nevoit să aloce tot bugetul comunei pentru repararea drumurilor.
„Drumurile comunale și de interes local din Spulber, în lungiume de peste 20 de kilometri, au fost afectate și chiar distruse pe sectoare întregi de ploile abundente din acest an. Aceeași situație am avut-o și în 2010. Deși am cerut sprijinul Prefecturii, reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru refacerea acestor drumuri, Guvernul nu a alocat niciun leu. Comisiile trimise de la Prefectura Vrancea pentru a evalua pagubele provocate de ploi doar s-au plimbat fără a rezolva nimic. Singura instituție care ne-a înțeles și a alocat bani pentru refacerea acestor drumuri este Consiliul Județean”, a afirmat primarul Vasile Rusu.

Toți banii primăriei, cheltuiți pe refacerea drumurilor

Edilul a precizat că a cheltuit tot bugetul comunei pentru refacerea drumurilor comunale astfel încât să nu rămână oameni izolați. „Banii pe care i-am primit pentru dezvoltare au fost folosiți pentru refacerea drumurile sătești și comunale distruse de ploile din acest an dar și de anul trecut. Tot bugetul comunei s-a dus doar în drumuri”, a afirmat primarul din Spulber.
Primăria mai are nevoie de bani pentru realizarea a două poduri care să asigure accestul oamenilor în satele Å¢ipău Față și Păvălari. „Am avea mare nevoie de două poduri care ar permite accesul oamenilor din Spulber spre Å¢ipău Față și Păvălari. Am realizat studiul de fezabilitate pentru cele două poduri, însă nu avem fonduri de nici un fel”, a spus Vasile Rusu, primarul din Spulber.

Drumuri afectate de ploile din iulie

Numai ploile care au căzut în luna iulie au creat pagube foarte mari la drumurile locale din Spulber. Astfel au fost afectate podurile de peste Pârâul Å¢ipău, balastul de pe DC 108 a fost spălat de ploile puternice care au creat cratere în carosabil. O alunecare de teren din punctul Radu Boț a întrerupt circulația pe o jumătate de cale pe o lungime de 30 de metri. În zona Groapa Fântânii alunecările de teren au afectat drumul în două puncte pe o lungime de 15 metrii. Datorită alunecărilor de teren produse pe drumul Å¢ipău – Păvălari, drumul a fost întrerupt în trei puncte, pe lungimi ce variază între 15 și 40 de metri.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?