Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trafic infernal pe străzile Focşaniului


Numărul mare de autovehicule, dar și lucrările de reabilitare a Bulevardului Unirii fac ca traficul rutier în municipiul Focșani să fie infernal. Se circulă aproape bară la bară, iar claxoanele nu contenesc să se facă auzite. Echipajele de poliție sunt în trafic, dar nu pot face față, numărul lor fiind prea mic în comparație cu cel al străzilor. 

Ca de obicei, în luna august traficul rutier din municipiul Focșani este foarte aglomerat. Acest lucru se datorează numărului mare de mașini, dar și lucrărilor de reabilitare ale unor străzi din municipiu. În ultima lună, orașul s-a umplut de mașini înamtriculate în străinătate pentru că aproape toți vrâncenii care muncesc peste hotare, au venit în țară, pentru a-și petrece concediile. Ieri, pe strada Cuza Vodă din Focșani se circula bară la bară, iar șoferii grăbiți claxonau într-una. Echipajele de poliție au ieșit în trafic, dar nu au putut fi prezente pe toate arterele din municipiu. Momentan, la Biroul Rutier sunt doar nouă oameni, care nu pot munci continuu însă. Åžeful Biroului Rutier Focșani, inspectorul Săndel Stoica, ne-a precizat că, zilnic, în trafic sunt cel puțin două echipaje dimineața și  câte trei după-amiaza. „De obicei, în luna august, traficul rutier este mai aglomerat. Numărul de mașini este mai mare în luna august, iar anul acesta traficul este și mai aglomerat și pentru că Bulevardul Unirii este în reabilitare, iar toate mașinile o iau pe strada Cuza Vodă. Din fericire, până în acest moment, mașinile înmatriculate în străinătate nu au fost implicate în evenimente deosebite. Participanților la trafic le recomandăm să circule cu atenție sporită, mai ales în această perioadă, în care numărul mașinilor prezente în trafic a crescut ca urmare a faptului că cei care muncesc peste hotare au venit în țară, pentru a-și petrece concediile”, ne-a spus inspectorul Stoica.

Åžoferii simt și ei aglomerația

Åžoferii care circulă prin Focșani zilnic, recunosc și ei faptul că de la începutul acestei luni traficul prin municipiu este infernal. „Întotdeauna, în această perioadă a anului traficul este mai aglomerat. Se circulă foarte greu și bară la bară. Spre exemplu, de la Gară și până în Sud am făcut jumătate de oră, ceea ce mi se pare mult. De obicei făceam 10 minute, dar acum sunt mai multe mașini în trafic, trebuie să ocolim, pentru că Bulevardul Unirii este închis. E mai greu decât de obicei, dar o să treacă și luna aceasta și o să se aerisească după aceea”, ne-a spus Åžtefan. Vrâncenilor care au venit din străinătate, nu li se pare nimic nelalocul lui. Ei spun că sunt obișnuiți cu aglomerația. „Eu trăiesc în Roma și este foarte aglomerat. Aici cred că este lejer în comparație cu ce este acolo. Zilnic fac 50 de minute în trafic până ajung la muncă, pe moto-scuter și nu e așa de greu. Probabil că acum este mai aglomerat că au venit mulți acasă, dar așa cum au ei loc, avem și noi, că suntem de aici. Ce se fac focșănenii dacă s-ar întoarce acasă toți cei care sunt plecați? Atunci cum ar mai fi traficul?”, întreabă Adrian, din Vulturu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?