Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Au început lucrările de refacere a infrastructurii


Lucrările de refacere a infrastructurii locale din Cîrligele au început de câteva săptămâni. Proiectul prin care vor fi asfaltate și reabilitate drumurile comunale din comuna Cîrligele este finanțat din fonduri europene. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate drumurile comunale, va fi construită o grădiniță, un centru After school și se va asigura dotarea pentru Căminul cultural din comună. Licitația pentru proiectarea și realizarea lucrărilor a fost câștigată de compania Vega Galați.

Primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, a declarat că lucrările efective de refacere a infrastructurii locale din Cîrligele decurg conform proiectului. Deja au fost balastate drumurile și executate lucrările necesare pentru turnarea fundației la Grădinița din Bonțești. „Până în acest moment au fost executate mai multe lucrări. Au fost balastate drumurile și în continuare se toarnă straturi de balast care este compactat pentru uniformizare și aducerea la cota zero pentru turnarea covorului asfaltic. Au fost profilate șanțurile neprotejate și au fost executate lucrările necesare pentru turnarea fundației la Grădinița din Bonțești. Totodată au fost începute lucrările la podul de beton armat de peste pârâul Mera, în satul Bonțești, pod ce va asigura legătura între două drumuri de interes local”, a precizat primarul Åžtefan Moscu.
Edilul a afirmat că, până la sfârșitul acestei luni, toate drumurile prinse în acest proiect vor fi asfaltate. „Până la sfârșitul lunii august va fi turnat asfalt pe toate drumurile prinse în acest proiect. Totodată, avem asigurarea constructorului că, la începutul lunii octombrie, vor fi terminate lucrările și la Grădinița din Bonțești”, a spus Moscu. El a susținut că au fost achiziționate dotările prinse în cadrul proiectului pentru Căminul Cultural și After Scool. „Firmele care au câștigat li-citațiile pentru dotarea celor două obiective au achiziționat deja mobilierul, aparatura electronică, mobilierul de la locurile de joacă pentru copii, costume popular, aparatură de uz casnic, cortine, reflectoare, sisteme audio”, a arătat primarul Åžtefan Moscu.
Edilul șef din Cîrligele speră ca odată cu finalizarea acestui proiect localitatea pe care o conduce să ofere confortul pe care îl au cetățenii din localitățile din vestul Europei. „Lucrările au fost întârziate puțin de procedurile de licitație și de faptul că, pentru anumite componente scoase la licitație, nu s-au înscris firme, iar procedurile au fost reluate. Este un proiect foarte important pentru oamenii din  Cîrligele și sper ca odată finalizat acest proiect, localitatea Cîrligele să arate ca orice localitate din vestul Europei”, a precizat primarul Åžtefan Moscu.
Proiectul de aproximativ 3 milioane de euro prin care vor fi asfaltate și reabilitate drumurile comunale din comuna Cîrligele a fost câștigat de compania Vega Galați. Licitația a fost organizată electronic pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Åžtefan Moscu a adăugat că aceasta este una dintre cele mai mari finanțări obținute de o comunitate locală din mediul rural care vizează modernizarea infrastructuri locale. „Cu acești bani vom asfalta 13 kilometri de drum comunal. Este vorba de drumurile Cîrligele-Dălhăuți, Cîrligele-Bonțești, Cîrligele-Blidari și Bonțești Deal, loc în care va fi asfaltat și drumul și va fi construit și un pod de beton. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, vom construi și vom dota cu cele necesare o grădiniță în satul Bonțești și vom înființa Centrul de asistență după programul școlar și achi-ziționarea și dotarea Căminului Cultural «Mihail Sâmbotin» din Cîrligele”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?