Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Blesteme pe capul Guvernului portocaliu


Focșăneni de toate categoriile au fost la Primăria Municipiului Focșani, ieri, pentru a discuta cu viceprimarul Bogdan Matișan, care a ținut audiențe în locul primarului Decebal Bacinschi, aflat în concediu de odihnă. Astfel, de la foști gazetari și până la șomeri de etnie romă, focșănenii au prezentat diferite probleme. Cele mai vocale persoane au fost cele fără locuințe.

Nu mai puțin de 38 de persoane, majoritatea de etnie romă, au fost în audiență ieri, la Primăria Focșani, pentru a discuta cu viceprimarul Bogdan Matișan. Blocul G2 din Bahne, supranumit și blocul NATO, a fost reclamat viceprimarului chiar de cei care locuiesc acolo. Oamenii spun că riscă să se îmbolnăvească. „Nu se mai poate trăi acolo. Sunt oameni de diferite calități. Să facem ceva cu blocul ăsta! Ne îmbolnăvim cu toții dacă mai stăm acolo”, a spus Petruța Lăutaru, care s-a recomandat ca fiind angajată la mătură la Primărie. O altă femeie, Gina Partene, stă tot în blocul cu pricina  și este la fel de nemulțumită. Nu lucrează nicăieri, dar ar vrea… tot la mătură. „Ce e acolo la G2, e ca la nebuni. Nu se mai poate! Mi-a căzut plafonul și curge de la vecinul de sus toată mizeria. Am fata alergică și băiatul s-a îmbolnăvit de ficat”, a spus Gina, care la final l-a rugat pe Matișan să o angajeze și pe ea la mătură. „O să vă angajăm când o să vrea Guvernul Boc. Boc vrea să plece șapte și să angajăm o persoană”, i-a răspuns viceprimarul. Femeia s-a enervat pe Boc și pedeliști, așa că a explodat. „Aleagă-s-ar praful de Boc. Să-i coacă ochii”, i-a „urat” femeia, supărată. La toate problemele ridicate de cetățeni în privința blocului NATO, viceprimarul le-a promis că va organiza o echipă formată din angajați ai primăriei, jandarmerie și poliție și va merge la G2. „Cine nu are contract și nu stă legal acolo, vreau să dispară din G2. Săptămâna viitoare mergem acolo cu jandarmeria și rezolvăm toate pro-blemele”, a spus Matișan.
Un alt bărbat a venit cu mama lui în cărucior pentru a-l impresiona pe vice, însă, nemulțumit de răspunsul acestuia, a lăsat-o în sala de Consi-liu Local și a plecat. „Ei, dacă nu aveți să-mi dați bani, eu o las pe mama aici”, a spus bărbatul.

ENET și Direcția de Dezvoltare, pârâte 

La audiențe s-a înscris și Constantin Balaci, un fost gazetar, care a prezentat probleme legate de ENET și de spațiile verzi. În prezent, el este administratorul Asociației de Proprietari nr. 552 și nu înțelege de ce ENET-ul este preocupat de încălzirea populației, care renunță la sistemul centralizat. „Eu am cerut de la ENET o radiere de la sistemul centralizat, pentru că nu există contracte în tot Focșaniul și nu se poate cere rezilierea contractului. Nici despre debranșare nu poate fi vorba, pentru că debranșarea este atunci când ENET-ul îmi taie căldura. La noi este vorba despre deconectare și pentru acest lucru ni se cer taxe de debranșare și o grămadă de do-cumente”, a spus administratorul. De asemenea, Balaci a acuzat și Direcția de Dezvolatre a Primăriei pentru că nu și-a făcut datoria. „Primăria ne-a trimis adresă că Asociația trebuie să aibă grijă de spațiul verde și de împrejurimile blocurilor. Noi ne-am adresat Direcției de Dezvoltare, care ne-a răspuns că va ajunge în luna mai a acestui an. Acum este august și nu au trecut”, a spus Balaci.
În replică, viceprimarul a dat o bilă neagră conducerii Direcței de Dezvoltare pentru faptul că nu s-a ținut de cuvânt. Administratorul a cerut aranjarea spațiului verde chiar și contra cost, însă așa ceva nu este legal. „Nu ne lasă legea să închiem contracte cu terți. Există o hotărâre a Consiliului Local, prin care asociațiile sunt obligate să se îngrijească de împrejurimile blocului. Dacă cei de la Direcție au spus că vin în mai și nu au venit, au o bila neagră de la mine”, a afirmat viceprimarul.
După mai bine de două ore de audiențe, Matișan a încheiat sesiunea de discuții cu focșănenii, susținând că ar vrea să-i ajute pe toți. Acest lucru nu va fi posibil însă, în toate cazurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?