Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Socrii doctorului Colea, omorâţi de un fost procuror


Doi soți din comuna Urechești și-au găsit sfârșitul, la câțiva kilometri distanță de casă, mai exact în intersecția cu localitatea Cotești. Cele două victime sunt socrii medicului chirurg Horațiu Colea, de la Spitalul Militar din Focșani. Cei doi soți au murit pe loc. Din primele verificări, a reieșit că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate la pătrunderea de pe un drum lateral pe drumul european E 85. Åžoferul autoturismului marca Dacia Logan, care a și murit, ar fi ieșit de la Peco Cotești fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism marca BMW X1, condus regulamentar de fostul șef al Parchetului Național Anticorupție, Ioan Amariei, din Botoșani. Åžoferul botoșănean ne-a spus că s-a trezit cu Logan-ul în fața mașinii sale și nu a mai putut face nimic pentru a evita coliziunea. Nici mașina acestuia nu a scăpat fără avarii. BMW-ul s-a făcut praf, a rămas fără roți și a ajuns în șanț.

Tragedie pe drumul european E 85. Doi soți, din Urechești, și-au găsit sfârșitul în urma unui accident rutier produs ieri, în jurul orei 15.00, la intersecția E 85 cu drumul care duce spre Cotești. Potrivit primelor date, șoferul care a murit, aflat la volanul unei Dacia Logan, nu a acordat prio-ritate de trecere unui autoturism marca BMW care circula pe drumul european și au intrat în coliziune. În urma impactului puternic, șoferul Daciei, Mitică Baboi, a murit pe loc. Nici soția sa, Valeria Baboi, care se afla în dreapta, nu a mai avut nicio șansă. Pompierii SMURD și medicii de la Serviciul de Ambulanță Județean s-au chinuit zeci de minute să o resusciteze pe femeie, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Soțul ei zăcea deja pe caldarâm, în apropierea locului în care s-a produs impactul.
Åžoferul autoturismului marca BMW X1, Ioan Amariei, din Botoșani, care în momentul accidentului se deplasa dinspre Buzău spre Focșani, a scăpat fără răni, deși mașina sa a ajuns în șanț și a fost serios avariată. Fostul procuror al  Parchetului Național Anticorupție, Ioan Amariei, ne-a spus că nu a putut evita impacul pentru că autoturismul Logan, al cărui șofer a ieșit din Peco fără să se asigure. „A ieșit din Peco și nu am avut ce să fac pentru că mi-a apărut mașina în față. Sunt mulți oameni care au văzut ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, dar nu am avut ce să fac”, ne-a spus Ioan Amariei, șoferul din Botoșani. Afirmațiile șoferului au fost întărite de o martoră. Femeia, care s-a nimerit să fie în zonă chiar în momentul accidentului, a avut aceeași variantă. „A ieșit de la Peco fără să se asigure și a intrat BMW-ul în ei. El a murit mai repede. Pe femeie au resuscitat-o ceva timp, da’ nu au reușit să o mai readucă la viață”, ne-a spus martora. Fostul șef al Parchetului Național Anticorpuție își desfășoară activitatea în prezent, în cadrul Baroului Botoșani, fiind avocat.
Din primele cercetări ale polițiștilor, a reieșit că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. „Din primele verificări efectuate la fața locului, a reieșit că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate de către șoferul autoturismului marca Dacia Logan. În urma impactului, a rezultat decesul a două persoane din Urechești. Cel de-al doilea șofer implicat în accident a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. Deși mașina celor doi soți care au murit nu era foarte avariată, faptul că nu au avut cuplate centurile de siguranță a condus la decesul lor.

Cunoscuți de tot satul

Cei doi soți Baboi erau cunoscuți de toată suflarea comunei Urechești și asta pentru că mai toată lumea a cumpărat sifon de la ei. Primarul comunei Urechești, Vasile Danțiș, a rămas mut de uimire la aflarea veștii că cei doi au murit. „Erau niște oameni gospodari și nu-mi vine să cred că au murit. Mai aveau puțin și ajungeau acasă. Păcat că s-a întâmplat o așa nenorocire. Era o familie de oameni buni și gospodari. Au doi copii realizați. Dumnezeu să-i odihnească!”, ne-a spus Vasile Danțiș, primarul comunei Urechești.
Cercetarea la fața locului a durat mai bine de o oră și jumătate, timp în care curoșii s-au strâns cu zecile, iar traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate, pe o singură bandă. În timpul măsurătorilor, traficul rutier a fost dirijat de polițiști. În zona Peco Cotești limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Această limită a fost instituită de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, în anii anteriori, ca urmare a numărului mare de accidente de circulație produse în această zonă. De fiecare dată, cauza a fost aceeași: neacordarea de prioritate.

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?